Jaaroverzicht 2019

Alvorens ik aan mijn beknopt jaaroverzicht begin, wil ik mijn lezers het allerbeste wensen voor het jaar dat komt. Moge het een jaar zijn van vreugde, gezondheid en geluk. Maak er iets moois van!

2019 was niet echt het jaar van de grote gebeurtenissen. Een jaar van peis en vree en van rust in ons leven. Eén ding dat we niet licht zullen vergeten is de extreme hitte van deze zomer: tweeënveertig graden maar liefst in Vlaanderen!

Verder was het voor ons weer een goed reisjaar. Dat begon al in januari met een rondreis doorheen de prachtige natuur van Costa Rica. Terwijl wij weg waren heeft de schilder ons hele huis geschilderd. Het was fijn thuiskomen in een proper huis zonder in de rommel en het stof te hoeven zitten.

En er volgden natuurlijk nog verschillende reizen en reisjes in de loop van het jaar. Goed voor weer heel veel (slapeloze) nachten in vreemde bedden. Ik leer het nooit af …

Verder ook de gebruikelijke dagtripjes op de fiets – 2.053 km in totaal – en een totaal van 344 km aan wandelingen, aldus mijn Strava app. Daar zal de vakantie in Zwitserland wel voor iets tussen zitten.

En natuurlijk waren er nog de nodige activiteiten met onze Overjaarse Jeugdclub. Daaruit distilleer ik een weekend Leiden waar we verrast werden door een plensbui zoals we nog nooit hadden gezien. Van de auto naar de ingang van het hotel – een afstand van nog geen 100 meter – en we waren nat tot op ons ondergoed. Ik vergeet het nooit!

In 2019 zijn zowel manlief als ikzelf 65 geworden. Daar hoorde een feestje bij waarop familie en vrienden uitgenodigd waren. Het werd een fantastisch mooie dag met prachtig weer, een fijne sfeer, lekkere hapjes en drankjes. Kortom, een dag met een gouden randje.

We prijzen ons gelukkig dat ons gezin, en bij uitbreiding onze familie en vrienden, niet getroffen is door enge ziektes. Meer nog: er is opnieuw een baby geboren, een prachtige kleinzoon voor mijn zus. En zelf hebben wij volop genoten van de bezoekjes van onze kleinzoon. Vooral opa is zijn dikke vriend. Ik gun het ‘opa’ van harte!

Minder aangenaam was de veel te plotse negatieve evolutie van de ziekte (Parkinson) van mijn jongste tante, amper 11 jaar ouder dan ik, en haar overlijden in december.

Wat heeft het jaar 2020 voor ons in petto? Dat is nog een verrassing.

Eén reis is alvast geboekt: in september (nog zó lang!) gaan we op avontuur in Namibië, Botswana en Zimbabwe. En verder zien we wel.

Voor de archieven:
Januari – Costa Rica – 16 dagen – 6 hotels
April – Mallorca – 12 dagen – 2 hotels
Juni – Zwitserland en de Italiaanse Meren – 20 dagen – 5 hotels
Juli – Leiden – 3 dagen – 1 hotel
Augustus – Friesland – 5 dagen – 1 hotel
Oktober – Costa del Sol – 20 dagen – 1 appartement (incl. 1 nacht hotel Córdoba)

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

23 gedachten over “Jaaroverzicht 2019”

 1. Een mooi geheel en heel leuke fotoreportage. Rust en vrede thuis en veel avontuur op reis. Dat is hét ideaal.
  Jammer van je tante. Mijn deelneming.
  Blijf in 2020 genieten van de vele minder verre en verre uitstappen, je kleinzoon, de fietstochten en de niet te hete zon.
  Een tevreden en gezond nieuw jaar!

  Geliked door 1 persoon

 2. Inderdaad een heel mooi jaar. En vooral heel mooie reizen. Mijne Wim wordt eind oktober 60 en als de vliegtickets naar Essouiara maar even duur zijn als de prijzen van nu, gaan we de kinderen trakteren op een minitrip. Als die vluchten zo goedkoop zijn kunnen we voor die prijs niet in Belgie ergens naartoe. Ik wens jullie een mooi nieuw jaar toe en hopelijk niet al te veel werk voor vanavond. Het was fijn om je in 2019 te leren kennen. Thanks voor de steunmomenten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik kan nog altijd niet reageren op jouw weblog. Wreed vervelend!!! Ik lees ze, van de eerste tot de laatste, maar dat weet je wel hé.

   Like

   1. Dat is raar, ik ga eens bekijken of ik ergens per ongeluk iets heb uitgestoken. Eerst wat bekomen van de feestdagen!

    Like

    1. Ai ai, heb je zo lelijk gedaan? Ik denk hé, dat ik geen toestemming heb om reacties te plaatsen bij jou. Als er bij mij iemand nieuw reageert, dan moet ik dat eerst toelaten. Daarna vraagt WP dat niet meer. Is maar een gedacht hoor.

     Like

     1. wel, ik heb het gevonden! Jouw berichten stonden onder spam! Ik heb die nu allemaal toegelaten. Ik oop dat ze voortaan gewoon toegelaten blijven. Ik al het in de gatern houden! Ik wist niet eens dat ik spamberichten had! Heb weer iets bijgeleerd!

      Geliked door 1 persoon

 3. Dat waren nog eens trips die jullie al gemaakt hebben, mooi! En de eerste staat pas… kortom, nog heel veel tijd om de Wilhelmina te boeken, van wadgenieten.nl 😉 Onder andere, en nog zoveel meer, daar gaat vast een boel bij komen, dat wens ik jullie toe!

  Hier nul plannen voor komend jaar, behalve de tuin en mijn keuken en slaapkamers… de rest zien we vanzelf wel hoe het zich ontwikkelt. Genieten in elk geval!

  Ik wens jullie een heel mooi warm 2020 toe met heel veel gezondheid en liefde en geluk!

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat is zeker een mooi jaar om op terug te kunnen kijken. Leuk dat jullie naar Afrika gaan, dat zal best wel een indrukwekkende reis worden, denk ik.

  De allerbeste wensen voor 2020!

  Geliked door 1 persoon

  1. Spannend wordt de reis in ieder geval want we gaan zelf rijden. Nu ja, mijn man meestal waarschijnlijk …
   Een goed 2020 voor jullie!

   Like

 5. Een heel mooi overzicht. Al bij al een overwegend positief jaar. Je telt je zegeningen.
  Wat jammer van je tante… dat doet een mens stilstaan bij wat echt belangrijk is, en doet je ook beseffen dat je het leven moet leven zolang het kan.
  Ik wens je voor 2020 weer een prachtig en gezond jaar!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, het is een leuke (gratis) app. Je kan er alle mogelijke sportactiviteiten mee vastleggen. Ofwel in real time (dan zie je ook op een kaartje hoe je gelopen/gefietst/gezwommen/… hebt), maar je kan ook nadien je activiteit erin zetten want in real time verbruikt de app wel wat accu. Probeer het een keer. Bevalt het niet, dan gooi je hem gewoon terug van je telefoon.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: