Grey hair, don’t care

Van nature ben ik donkerharig. Zoals bij veel donkerharigen zag ook ik al op jonge leeftijd de eerste grijze haren tevoorschijn komen. Ik zal zo’n zevenentwintig geweest zijn.

In het begin verdoezelde ik het grijs met simpele kleurspoelingen want grijze haren, No Way!

Na een tijd waren kleurspoelingen niet meer voldoende dekkend en kwam er verf aan te pas. Daarvoor zat ik om de vijf weken minstens twee uren bij de kapper en het was zeer slecht voor mijn portemonnee.

Fast forward naar 2007.

Moi, Cap d’Agde 2008

Ik was drieënvijftig en was het zo zat om vijfwekelijks uren bij de kapper te zitten. Ik voelde me ook niet meer goed met mijn donkere kleur. Mijn gezicht zag er zo hard en onvriendelijk uit. Het was tijd om de waarheid onder ogen te zien en mijn haar te laten uitgroeien. Ik heb mijn haar altijd ultrakort, dat kon dus snel gefixt zijn.

En inderdaad, na een ontkleuring en enkele knipbeurten was mijn haar weer míjn haar. Natuurlijk grijs. De complimenten vlogen me om de oren. Ook de vraag waar ik mijn haar had laten kleuren, want ‘zo’n mooi grijs!‘.

Ik heb nooit spijt gehad van mijn beslissing en, meer nog, mijn grijs haar heeft al veel vriendinnen over de streep getrokken om niet meer te kleuren.

*Grey is the new blonde*

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

22 gedachten over “Grey hair, don’t care”

 1. Het grijs staat je geweldig! Ik zelf ben nog niet zo heel erg grijs. alleen aan mijn slapen. Maar ik kleur het . In de zomer van 2018 was mijn haar fluorood. Ik had er zelf van verschoten dat het zo rood was, maar ik kon er hartelijk mee lachen en ik vond het zelf heel mooi! Nu heb ik eens voor grijs gekozen, maar na nieuwjaar ga ik dan opnieuw voor een kleurtje. Heel mooi als je haar zo mooi grijs is van nature!

  Like

 2. Ik vind grijs vaak heel mooi. Dat van jou is prachtig bij je bruine huidstint.

  Tot mijn 58 was kleuren niet nodig, ik was bij de ‘gelukkigen’ die de natuurlijk bruine kleur konden bewaren, daarna heb ik het toch even late kleuren (ik kon er niet goed tegen blijkbaar), maar ik vond de grijstinten minstens even mooi. Heel soms laat ik er wat blond-gekleurde lokjes hier en daar in brengen, ideaal voor de schakering.

  Like

 3. Wat een prachtige kop met haar heb je! Mocht ik zo mooi grijs zijn, ik stopte meteen met dat kleuren van mijn uitgroei. Net als omabaard laat ik er blonde lokjes in zetten om iets ‘lichter’ te lijken, maar het is toch nog vrij donker hoor. Graag zou ik het in één keer helemaal grijs zoals dat van jou laten verven maar volgens mijn kapper is dat niet mogelijk… Misschien moet ik maar eens naar België naar de kapper… Het probleem is ook dat ik lang haar heb. Als mijn haar kort is gaat het krullen. Zo’n kort permanentje lijkt me niks bij het ouder worden…😁

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. De foto is wel al van 10+ jaar geleden en mijn haar is veel korter nu. Maar gelukkig nog altijd goed dik en er zit wat ‘slag’ in. Om lang haar uit te laten groeien gaat inderdaad moeilijk worden denk ik. En een kort permanentje is ook maar niks. Ik heb ook altijd krulhaar gehad. Tot het natuurlijk pigment het opgaf.

   Like

   1. Nu je het zegt.. het zou best kunnen dat die grijze haren ook niet krullen. We zien wel… Misschien knip ik het wel kort. Lang grijs haar vind ik minder mooi, maar kort staat heel pittig.

    Geliked door 1 persoon

 4. Je bent in ieder geval gezegend met een prachtige tint grijs. Mijn haar is van nature blond , werd bij het ouder worden donkerblond en rond m’n 55ste begon het grijs te worden, je kent het wel, van dat peper en zout grijs dat blonde mensen dan krijgen. Toch heb ik nooit geverfd, om de reden die jij al noemt, het past meestal niet bij je huidskleur.

  Geliked door 1 persoon

   1. Je ziet grijs worden bij blonde mensen aanvankelijk niet zo erg. Dat is natuurlijk anders bij donker haar. Dan zie je iédere grijze haar.
    Henk is nu 83 en heeft de laatste 5 jaar een grijze kuif ontwikkeld , de achter- en zijkant is nog redelijk donker . Zijn moeder had op zijn leeftijd nog nauwelijks een grijze haar.

    Geliked door 1 persoon

    1. Da’s net zoals mijn schoonmoeder. Zij was joodse, had pikzwart haar en kreeg ook pas op heel hoge leeftijd wat grijze haren.

     Like

 5. Je bent idd prachtig grijs, ik verf het nog steeds, het grijs valt nog wel mee maar heb van dat melkboer hondenkleurtje zoals ze dat hier in Nederland zeggen. Mijn moeder is donker grijs, mijn oma was dat ook.. beetje peper en zout.. ik blijf denk ik verven hahahaha

  Geliked door 1 persoon

 6. Mijn wettige huisgenote Tineke werd rond haar 30e grijs. Ze werd op de kleuterschool door klasgenoten van onze zoon Anne aangesproken als ‘oma van Anne’. Ze heeft haar haar nooit geverfd. Ik ook niet, want ik werd eerder kaal dan grijs…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: