Vanallesennogwat

Spijtig dat De Slimste Mens weer voorbij is. Wat heb ik toch weer vaak smakelijk gelachen. Ik weet wel dat de grappen en grollen in scene gezet zijn maar dat neemt niet weg dat het een programma is waar ik super vrolijk van word.

Inmiddels zijn Dieter en Kevin weer onderweg voor de Warmste Week. Hartverwarmend om die twee samen bezig te zien. Binnenkort ook weer Down the Road. Ik kijk ernaar uit.

Dankbaar heb ik gebruik gemaakt van het aanbod van Hebban om de hele advent lang iedere dag een gratis e-book te downloaden. De boeken zijn niet allemaal mijn genre maar er zit zeker fijn leesvoer bij. Nog twee tegoed…

De kortste dag hebben we ook weer gehad. Vanaf nu kunnen we, zij het langzaamaan, uitkijken naar de lente. 🌺 Ik weet het wel, de winter moet nog komen maar aangezien de tijd vliegt en het jaar na jaar sneller gaat kijk ik er al naar uit om over een paar maandjes weer fijne fietstochten te maken en op een zonovergoten terras te zitten.

Ik vrees dat ik nu echt bejaard ben. Laatst stapte ik op een overvolle tram in Antwerpen waar alle zitplaatsen bezet waren. Prompt stond er een jongeman op om mij zijn zitje aan te bieden. Help! Buiten dat ik het heel lief vond, schrok ik toch wel. Zie ik er echt al uit als een bommake?! 👵

Ergernis: hondenpoepzakjes in de heide. Hondeneigenaars willen wel gaan wandelen op de hei maar een vol hondenpoepzakje meenemen om later in de vuilnisbak te gooien is te veel gevraagd. Neen, dat laten ze liever achter OP het wandelpad, of ze verstoppen het achter een struik. En ho maar als je er iets van zegt!

Alle grootbanken zijn in hetzelfde bedje ziek. Wel iedere maand kosten aanrekenen, maar service? Vergeet het. Er werken daar precies geen echte mensen meer. Als je belt krijg je d’office een antwoordapparaat waarin je je naam mag inspreken om teruggebeld te worden. Ik ben al van woensdag aan ’t wachten op een telefoontje (van de KBC, maar bij Fortis is het niet anders).

Gisteren betaalde ik voor een glas thee 3,80 euro. Geen losse thee maar een simpel zakje Lipton Yellow Label. En het was niet eens een gezellige gelegenheid. Schandelijk toch die prijzen hier in België. Voor dat geld drink ik in Spanje vier thees.

Voilà, mijn eerste logje op mijn nieuwe laptop. 😁

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

19 gedachten over “Vanallesennogwat”

 1. Veel succes met je nieuwe laptop. Ik ben ook aan een nieuwe toe, maar ga het nog een beetje uitstellen. Ja hireca in Belgie is heel duur vergeleken met Spanje. Ik vind het niet erg om te betalen, maar dan wil ik waar voor mijn geld. Ik ben ook blij dat de kortste dag erop zit. Tot Maart is het meestal een saaie periodd. Maar goed. Midden januari trek ik met mijn dochter vier dagen naar Marrakech. Dat zal de winter een beetje doorbreken. Fijne feestdagen.

  Like

  1. Ik heb het ook lang uitgesteld hoor. Maar mijn oude laptop liep warm (heet) op de duur. Die moest ik om het kwartier sluiten. Was echt niet meer veilig.
   Marrakech wil ik ook graag eens doen maar mijn man is geen fan.
   Fijne feestdagen!

   Like

 2. Je logje ziet er schitterend nieuw uit😉.
  De slimste mens was ook hier een vast moment. We keken wel uitgesteld, want die reclames duren eindeloos. Je moet het maar kunnen als kandidaat, nadenken, puzzelen, op de juiste woorden komen en dat alles met veel humor. En deze is niet ingestudeerd.
  Ik droom ook weer over lange fietstochten, maar geduld is een mooie deugd.

  Like

  1. De drie finalisten van de Slimste Mens waren echt wel aan elkaar gewaagd. Spannend tot het laatste moment! Wij keken ook uitgesteld hoor. Ik denk dat wij 75% van de programma’s opnemen, alleen om aan de reclames te ontsnappen.
   Met een beetje geluk kunnen we in februari al fietsen. Dat zie ik toch op mijn trainingslog van Strava.

   Geliked door 1 persoon

    1. Dat zou super zijn. En het hoeft helemaal niet gratis hoor, we hebben daar budget voor.
     Ik leg het voor aan de voorzitster. Ik weet niet of het nog voor 2020 zal zijn want ik denk dat het werkjaar al volgepropt zit. Ik hou je op de hoogte!

     Geliked door 1 persoon

     1. Kan je me even je emailadres doorgeven? Ik zou je een mailtje willen sturen ivm bovenstaande. Je mag mij ook mailen als je niet graag je mailadres hier neerzet: mhc2001be at yahoo dot com.

      Like

 3. Een nieuwe laptop, veel plezier ermee! Ik heb nu al zes maanden een andere (tweedehands) en ben er ook heel blij mee.
  Schandelijk de prijzen voor een kopje warm water met een goedkoop zakje erin…
  Je geniet blijkbaar van alle mooie dagen, ook in de winter met een boek erbij. Mooi is dat. Ook mooi toch dat een jongere gaat opstaan voor een dame. Zo moet je het maar zien. Het heeft niets met je leeftijd te maken, maar alles met het feit dat je een dame bent en hij een galante heer 😁😉

  Like

  1. Ik ga nog wat moeten wennen aan de nieuwe laptop! Nieuw is niet altijd beter …
   Zo’n galante jongeman, daar ga ik nog aan moeten wennen. Je hebt het voorval wel in positieve zin weten om te buiten. Dank daarvoor. 😉

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik sluit me onmiddellijk bij je aan: vanaf vandaag wordt het weer aftellen geblazen! Ja, het kan fiks kouder worden, maar dat deert me niet zo. Het is de duisternis die mij nekt. Eind januari valt er al iets te merken van langer licht en heel af en toe hoor ik dan ook al de allereerste merel kwinkeleren. Een heerlijk vooruitzicht.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik vind het ook altijd fijn als de kortste dag van het jaar voorbij is en het qua hoeveelheid licht terug de goede richting uitgaat. We zijn dan misschien nog niet aan de lente toe, we kunnen er toch al naar beginnen uitkijken.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb in januari nog een reisje naar de Canarische eilanden op de planning staan, dus bij mij mogen de T-shirtjes sowieso binnenkort nog eens uit de kast 😎. En dan duimen voor een vroege lente hier in België. 🤞

    Geliked door 1 persoon

 6. 3.80 voor een theezakje… en wat warm water… gister toevallig gehaald, zakjes thee, 25 stuks, biologisch ook nog en ik vond die 1.49 al duur… ahum, hahahaha

  Van de honden, ja grrrrrrrrrrrrr pfffffffffff nou goed, zolang ik het zelf gewoon mee neem…

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: