Mijn f*ck-it lijstje

In navolging van o.a. Samaja dacht ik na over mijn eigen f*ck-it list, dingen waar ik lak aan heb.

 • F*ck de rat race

Weg met structuur, planning, bureaucratie, het eeuwige druk, druk, druk. Weg met bazen, files, wekker, deadlines. Ik heb natuurlijk gemakkelijk praten. Sinds mijn pensioen moet ik niks meer en ben ik zo vrij als een vogel om te doen en laten wat ik wil. Maar eigenlijk leef ik al vele jaren op deze manier. Ik heb altijd gewerkt om te leven en niet andersom. Ik ben tevreden met wat ik heb, ik hoefde niet zo nodig een carrière, een chique villa, een nog dikkere auto dan de buurvrouw.

 • F*ck it wat mensen van mij denken

Vroeger had ik dat heel erg. Ik vond het – door mijn gebrek aan zelfvertrouwen – heel belangrijk wat mensen van mij dachten. Niet alleen hoe ik eruit zag maar vooral wie ik was. Niet dat ik een meeprater was, maar ik zou niet snel uit mezelf mijn gedacht zeggen. Dat is met ouder worden allemaal voorbij. Ik ben wie ik ben, ik zeg mijn gedacht en wie dat niet aanstaat die verdwijnt maar uit mijn leven. Their loss.

 • F*ck it ‘omdat het zo hoort’

Ik doe dat niet meer. Ik heb al zo’n hekel aan verplichtingen. Natuurlijk zijn er altijd dingen waar je niet onderuit kan maar bv. na een drukke dag nog even ‘verplicht’ opdraven op een feestje, dat doe ik niet meer. Ik verzin er ook geen excuses voor, zeg gewoon de waarheid. Eerlijk duurt het langst.

 • F*ck de goede voornemens met nieuwjaar

Goede voornemens maak ik al vele jaren niet meer. Ik ken mezelf … ik kan er mij toch niet aan houden. Dus ook geen frustraties meer omdat de doelstellingen niet behaald zijn.

 • F*ck het schuldgevoel omdat ik op reis ga met het vliegtuig

Nee, ik voel me niet schuldig. Als je wat verder weg wil, dan heb je gewoon geen andere keuze en zelfs voor reizen binnen Europa laat ik me hierover geen schuldgevoel aanpraten. En, eerlijk is eerlijk, geld speelt ook een rol. Ik ben geen dief van mijn eigen portemonnee. En ik draag op mijn manier bij om mijn ecologische voetafdruk binnen de perken te houden. De voetafdruktest leert mij dat ik niet slecht bezig ben.  

 • F*ck diëten

Bijna mijn hele leven lang heb ik ernaar verlangd om te voldoen aan het schoonheidsideaal. Zelfs toen ik – voor mijn lengte – betrekkelijk slank was. Slank zijn, dat zou mij gelukkig maken. En dat geloof ik nog steeds. Ik zou blijer zijn met een paar maten kleiner maar ik kan het niet meer opbrengen om nog beter op mijn voeding te letten dan ik al doe. Ik leef te graag en ik ben wie ik ben. Te nemen of te laten.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

22 gedachten over “Mijn f*ck-it lijstje”

 1. Tsjah… precies wat je zegt, wat maakt het uit wat anderen denken, toch blijf ik zeggen, ik geef het nul aandacht, fuck it lijstjes en zo, ik zie ze, maar zelf ga ik het nul aandacht geven, want wat je aandacht geeft, groeit… of trek je aan.

  Kortom ik wens wat ik wel wil en ben dankbaar voor wat is…

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Grotendeels kom ik met je overeen. Alleen die tweede f*ck lukt me nog niet altijd, ondanks het ouder en wijzer worden. Het zit in de genen, maak ik me dan wijs 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh ik vind die van de goede voornemens in januari super! Ik ben daar ook al lang mee gestopt. Ik moet elk jaar afwachten hoe mijn lijf zal meewerken, dus leg ik mezelf ook niet meer druk op. Ik kan nooit twee oorlogen tegelijk strijden. Alles op zijn tijd als het zich voordoet.
  Ik wens je alvast fijne feesten toe! En ah,een kilootje min of meer. Ik vind jou een knappe vrouw, voila zo hoor je het eens van een ander!

  Geliked door 1 persoon

   1. Niet erg hoor, ik weet dat je het geprobeerd hebt. Ik hoop dat het met volgend logje wel zal lukken. Want ik ben aan de lijst van honderd begonnen. Normaal komt eel 1 vandaag op het net.

    Geliked door 1 persoon

 4. Dat lucht op. Ik kan mij er helemaal in vinden. Alleen dat op de lijn letten, dat doe ik wel… Vroeger moest ik naar niks kijken en was ik heel slank. Plots is dat veranderd en daar werd ik echt niet gelukkig van. Nu eet ik gezonder en minder, maar honger heb ik nooit. Ik noem het geen dieet, ik noem het anders eten… 😁

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik was vroeger slank maar heb mezelf altijd te dik/zwaar gevonden, ook toen ik 62 kg woog bij een lengte van 1m73. Ik let ook op wat ik eet, ben een kleine eter en geen snoeper. Helaas heb ik de slechte genen van mijn bomma.

   Like

   1. Aan die genen doen we weinig… Ik heb geboft met de lengte van mijn vader en het figuur van mijn moeder. Mijn vader was groot en zwaar gebouwd. Mijn moeder is fijn en klein. Ik woog tot mijn 45 steeds max. 58 kilo bij een lengte van 175. Nu is dat 68 kilo. Moest ik naar niks kijken, dan gaat het naar 75. Maar ook dat valt wel mee, want mijn drie zussen hebben de zware bouw van mijn vader. Daar is echt weinig aan te doen… Het voornaamste is dat we gelukkig zijn met onszelf.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: