Bobotie

In 2004 reisden wij naar Zuid-Afrika voor een rondreis doorheen de Westkaap. Op een van onze logeeradressen, bij Frik en Nerine in Plettenberg Bay, werden wij altijd schandelijk verwend bij het ontbijt. Nerine was niet alleen een geweldige gastvrouw, maar tevens een uitstekende kokkin. En dan spreek ik alleen van de overheerlijke en copieuze (warme) ontbijten die zij ons iedere morgen voorschotelde.

Van haar kreeg ik ook het recept van een befaamd Zuid-Afrikaans gerecht: bobotie. Ik wist niet eens dat ik het recept nog had, maar met het snuisteren in een van mijn oude kookboeken afgelopen weekend kwam het boven water.

Eerlijk gezegd heb ik het thuis zelf nooit gemaakt al vond mijn man het wel erg lekker. Op reis, in de sfeer van ‘ter plaatse’ smaakt dat toch allemaal beter dan thuis in de sleur van alledag.

Het is net zoals een fles limoncello meebrengen van Sorrento (in het jaar 2001, of was het 2002?) en ze nog steeds ongeopend in de kast hebben staan … 🍸

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

15 gedachten over “Bobotie”

  1. Ik kom die limoncello wel graag eens uitdrinken. Haha, nee hoor. Ik voel er wel iets voor om die bobitie eens uit te proberen. Boboie. Ik krijg het met mijn smartphone niet gecorrigeerd.

    Like

  2. hahahaha ja heel erg herkenbaar… nu zit ik mij af te vragen, de Indonesische gerechten die ik hier heb geleerd te koken en maken van mijn oma.. hoe dat nu zou smaken als ik daar zou zijn? whahahaha

    Zo had ik het ooit met… een frans kaasje en stokbrood, ik weet niet meer wat, oh ja.. St. Moret of zo… daar vond ik het heerlijk in Parijs… thuis, ik halen… vond het zo anders van smaak! Heel gek is dat eigenlijk 😉

    X

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: