Reisdilemma’s: wat kies ik?

nieuw
1. Zonvakantie / Wintersport
De zon. Ik kan niet skiën en als je op wintersport gaat is dat om te skiën of te snowboarden. Ik heb ooit wel een paar pogingen gedaan, op sneeuwklassen bijvoorbeeld en nog een keer toen we pas getrouwd waren, maar een ski-vakantie is niet aan mij besteed. Ook in de winter trekken wij graag naar de zon.
 
2. Vakantie aan de kust / Vakantie in de bergen
Da’s een hele moeilijke. Tot voor kort zou ik voluit ‘de kust’ gezegd hebben, maar deze zomer zijn we naar Zwitserland geweest en ik heb zo enorm genoten van de bergen. Van de ruimte, van de berglucht, de uitzichten op 3200 meter hoogte, …
En toch kies ik de kust want ik kan mij eigenlijk moeilijk een vakantie voorstellen zonder de zee te hebben gezien.
 
3. Europese keuken / Aziatische keuken
Europees. Ik hou niet van de Aziatische keuken. Toch niet de Aziatische keuken die wij hier in België kennen, een enkele goede Thai niet te na gesproken. Ofwel (meestal) is het veel te pikant ofwel draait het om sushi en sashimi en dat is niet mijn ding. Nee, doe mij maar lekker Europees: Frans, Italiaans, Spaans (ben ook niet zo’n fan van Grieks en de Scandinavische keuken ken ik niet).
 
4. Weg met vriendinnen / Weg met partner
Heel gemakkelijke keuze: weg met partner, zonder één seconde te twijfelen. Wij zijn zo’n goede vakantiemaatjes. Ik kan mij geen betere (vakantie)partner wensen.
 
5. Actieve vakantie / Luiervakantie
Het mag een beetje actief zijn. Een dag iets doen en een dag rust, zo deden we dat altijd. Maar dat is toch stilaan aan het veranderen. Ik wil nu vooral veel doen en zien zolang het nog kan. Rusten kan ik thuis ook.
 
6. Azië / Afrika
Ook een makkelijke. Afrika! Dat is echt een microbe, en eens je die te pakken hebt – ik had ze te pakken toen we voor het eerst voet aan de grond zetten in Zwart-Afrika in 1996 – laat deze microbe je niet meer los.
 
7. Barcelona / Rome
Ik ben een Spanje fan. En Barcelona is gewoon een toffe stad. Of komt het omdat we in Rome zo’n slecht weer hadden?
 
8. Hotel / Camping
Nog nooit gekampeerd en dat zie ik mezelf ook nooit doen. Ik hou wel van wat luxe en dan is zelfs het nieuwe ‘glamping’ met privé sanitair en weet ik wat nog allemaal niets voor mij. Hoewel … die nacht in de Wahiba Sands Desert, in een bedoeïnentent, wil ik met liefde nog eens overdoen.
 
9. Citytrip / Natuurvakantie
Wij doen niet zo dikwijls citytrips en wij houden heel erg van de natuur. Een stad benauwt me al heel gauw. Zeker grote steden als Parijs en Londen. Te druk, te onoverzichtelijk, te veel chaos. Kleinere steden vind ik dan wel weer prettig maar na een dag of vijf is het voor mij toch wel op. Een combinatie van veel natuur en een vleugje stad (cultuur) is ideaal.
 
10. Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren
In meerdere keren de wereld zien. Na drie/vier weken van huis verlang ik toch wel terug naar mijn eigen bed, mijn eigen huis, mijn eigen eten. En naar onze kinderen en onze Kleine Man natuurlijk. En ook naar het vooruitzicht om weer een nieuwe trip te mogen plannen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

22 gedachten over “Reisdilemma’s: wat kies ik?”

 1. Jullie hebben een rijk verleden aan reizen. Heerlijk om op terug te denken. En inderdaad, de kleine man vindt al eens wat meer aan heimwee naar huis.

  Like

 2. Leuk om te lezen en jou weer iets beter te leren kennen. Jammer van het aziatische eten, maar als jij zegt, dat het allemaal spicy is, ja dan snap ik het wel, ik dacht al… als halve Indo, ben ik opgegroeid met aziatisch eten of in dit geval dus INdisch… trust me, het kan pedang.. erg heet dus… maar ook juist flauw… of flauw, qua hitte dan, gerechten zonder sambal… of pepers.. die bestaan echt, maar ja… je moet weten wat het is dan natuurlijk. Mensen zijn vaak verbaasd in elk geval als ze bij mij home made aziatisch komen eten, want het is niet heet… het kan wel heet.. maar dat mag je zelf op je eigen bord bepalen 😉

  X

  Like

  1. Ik snap niet dat er in elk gerecht sambal en pepertjes gebruikt worden. Je proeft gewoon niet meer wat je aan het eten bent. Ik vind het gewoon niet lekker.
   Wij in België zijn ook niet opgegroeid met de Indische keuken. Dat is in Nederland natuurlijk anders. Al mijn Nederlandse vrienden zijn gek op de Aziatische keuken.
   Doe mij maar de ouderwetse Franse keuken, met veel boter en room …

   Geliked door 1 persoon

   1. Omdat je het niet gewend bent… daar krijgen babies het al en gaat het mee in het smaakpalet, net als bij mij… en het niet snappen, ja ik wel hoor, kijk naar het land, hoe warm dat is, waarom dient zweet? Als afkoelsysteem, dus doe je in het eten wat meer peper om extra te kunnen zweten… en af te koelen als je werkt… dat doen ze namelijk alleen in tropische landen… Ik vind de Franse keuken saai… en oh ja, ik zeg juist.. aziatisch eten hoeft niet heet te zijn er zijn ook gerechten heel veel…. die normaal zijn zonder pepers of dat je het niet proeft… hier is het horeca dus doen ze de extra hot plates eruit.

    Like

    1. Ja kijk, daarin verschillen we dan. Niks mis mee.
     Trouwens begrijp ik wel dat er in warme landen pikant gegeten wordt, maar om af te koelen heb je dat in België en Nederland niet echt nodig!

     Geliked door 1 persoon

 3. Reizen is ook het liefste wat ik doe! Het is zo’n verrijking. En ik hou van alles! Het mag een citytrip zijn, zo vond ik New york echt een topper. Af en toe een all-inn vakantie moet ook eens kunnen. Maar vliegtuigtickets boeken, hotel en auto huren vind ik ook leuk. Ik hou van lekker eten. Ook van andere culturen en ik wil net zo als jij een beetje comfort. Ik kijk er wel naar uit om in Zuid-afrika eens in zo’n tent te slapen in het Krugerpark, maar ik vind een goed en proper bed nog altijd het allerbelangrijkste. Ik heb nog veel dromen en weet niet wat eerst gekozen. In Maart gaan we naar Z Afrika een rondreis met de Blauwe vogel. In juni gaan we 2 weken naar Canada en het is de bedoeling om een roadtrip van een dag of 5 te maken daar. Eind oktober wordt mijn man 60 en msschien gaan we met de kinderen naar Essaouira ( tenminste als de vliegtuigtickets nog zo goedkoop zijn als nu ) En ik zou Dubai dan vooruitschuiven naar 2021 als verrassing voor het pensioen voor mijn man. Ook met de Blauwe vogel. Canada zal er ook wel terug bijzitten in 2021 en verder durf ik echt niet meer te denken. Andalousie Senegal, Ijsland, Thailand, De Westkust van de Usa, ik wil dat allemaal nog graag eens doen. Maar ook eens de Dominikaanse republiek, Of Jamaica. Ik zal eerst maar proberen om gezond te blijven, maar ik vertik het om te stoppen met dromen!

  Like

  1. Mooie vooruitzichten heb je. 👍
   We zijn begin dit jaar met een groep naar Costa Rica geweest. Dat was onze eerste groepsreis. Het is meegevallen maar ik ben iemand die graag zelf de controle heeft en wat mij het meeste gefrustreerd heeft is het feit dat je niet kan stoppen waar je wil. Wij zijn zoveel leuke dorpjes met zwaaiende kindjes voorbij gereden. Dan wil ik stoppen, even rondkijken en babbelen, en dat kan natuurlijk niet zomaar als je met een groep weg bent. Dat vond ik een groot nadeel. Daarom gaan we volgend jaar weer met ons twee een grote reis doen (Namibië/Botswana/Zimbabwe). We gaan daar ook een paar keer in een tent in de brousse slapen. Hebben ook in Oman al eens in een tent in de woestijn geslapen. Magisch! Maar da’s geen kamperen hé, da’s gewoon super de luxe.
   Tip: als je naar Dubai gaat, doe dat gewoon op jezelf. Het is zo’n gemakkelijk land om zelf te bereizen. Boek een ticket met Emirates (super airline) en een hotel op booking.com en je bent vertrokken. En doe het zeker niet in de zomer, tenzij je houdt van vochtige hitte (kan gemakkelijk 50° worden).
   Senegal is ook een heerlijk land. Dominicaanse is al lang geleden, begin jaren ’90 en dat was een all-in vakantie zon-strand, dat doen we al vele jaren niet meer. En Andalusië is ook een favoriet van mij. Ik voel het alweer kriebelen …

   Like

   1. Oja Costa Rica staat ook op mijn lijstje! Ja, ik ben ook niet zo into groepsreizen, maar zo moet mijn man niet rondrijden en kan hij ook meer genieten. Ook zijn verloef is beperkt en we zitten thuis met een hond en een kat. Kunnen dus ook geen maanden op eentje rondzwerven. Maar ik kom later nog eens bij jou terug wat Dubai betreft. Fijne dag!

    Geliked door 1 persoon

 4. Leuke vragen en antwoorden! Ik denk volop na over de reizen die we volgend jaar zouden maken, een skivakantie zit er hier ook niet in. Het lijkt me leuk qua sfeer, maar ik kan niet skiën en heb ook weinig zin om het te leren.

  Like

  1. Enkele jaren geleden zijn we (toen het weer eens kriebelde, haha) vijf dagen naar Winterberg in het Sauerland geweest. Je kan daar uiteraard ook skiën maar ook heerlijk wandelen in de sneeuw en dat was wel eens tof. Het hooggebergte is daar toch minder geschikt voor.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: