Een herfstige ZONdag

Herfstige en winterse zondagen brengen wij meestal thuis door. In de voormiddag doet manlief zijn zondagse rit met zijn fietsclub en ik strijk wat of hou me bezig met mijn taken voor de Spaanse les. In de namiddag kijken we – zoals echte gepensioneerden – naar het veldrijden.

Niet zo vorige zondag. We zouden iets samen doen want we hadden elkaar de dagen voordien nauwelijks gezien. Zoonlief had zijn vader namelijk twee dagen opgeëist (nu ja, vriendelijk gevraagd, dat wel) om te komen helpen in diens huis.

Met zo’n prachtig zonnig weer als afgelopen zondag moeten wij nooit ver zoeken waar we onze dag gaan doorbrengen: naar Domburg voor een flinke wandeling in de duinen! Maar eerst even de webcam checken, want in België/Nederland weet je ’t nooit met het weer. Het zag er prima uit.

We waren nog maar goed en wel op de autostrade toen de zon volledig verdween in de mist. Opnieuw de webcam geconsulteerd en ook in Domburg was er geen zon meer te bespeuren.

Webcam Domburg

Wat nu? We gaan geen 90 km rijden om in de mist te gaan wandelen, terwijl bij ons de zon schijnt. Het moet wel plezant blijven.

‘Gij hebt toch een nieuwe boodschappenmand nodig, als we nu eens naar de Vogelenmarkt (Vogeltjesmarkt voor de Nederlanders) reden’ opperde mijn wederhelft. Ik dacht nog ‘waar haalt hij het?!’. In de zomer gaan we regelmatig naar de vreemdelingenmarkt op zaterdag, maar de Vogelenmarkt was wel héél lang geleden (as in: 30 jaar of zo)!

En druk dat het was in Antwerpen. Vooral onze noorderburen waren goed vertegenwoordigd. Ik had geen idee dat de markt nog altijd zo populair is. En al helemaal niet dat er nog échte vogels (en andere kleine dieren) verkocht worden. Was het niet verboden om dieren op een openbare markt te verhandelen?

Vogelenmarkt

Enfin, een boodschappenmand heb ik niet gevonden en wij zijn eigenlijk geen ‘markters’, dus we waren er snel uitgekeken. Na de lunch hebben we nog wat gewindowshopped bij winkels die geen spek voor onze bek zijn, nog wat foto’s getrokken en – geheel per toeval – langs Aux Merveilleux de Fred gepasseerd en wat mini merveilleuxkes meegenomen voor thuis.

En dan maar klagen over mijn traag metabolisme … 😉

Window shopping, geen spek voor onze bek
Aantwaarpe is ’t stad en de rest is parking’ 😉

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

14 gedachten over “Een herfstige ZONdag”

 1. Die Vogelmarkt, zo lang geleden voor mij. Ik vond het er altijd best gezellig, maar ik denk dat de drukte enorm is toegenomen.
  Hier was ook grote ontgoocheling toen de heerlijk beloofde zon één grote mistbank werd.

  Like

 2. Gelukkig dat de hondjes en poesjes niet meer op de markt verhandeld mogen worden (hoewel ik als kind deze huisdieren op de markt wel heel erg leuk vond hoor). Ik denk dat vogels en knaagdieren onder een andere categorie vallen.

  En nee, voor Domburg was het echt geen weer.

  Like

  1. Ik schrok ervan. Wist niet dat vogels en knaagdieren (want er waren inderdaad konijnen, cavia’s, enz.) nog wel mochten. Best wel zielig hoor, die dieren opeengepropt in een klein kooitje.

   Like

  1. Dat dacht ik dus ook, maar het verbod geldt blijkbaar niet voor vogels en knaagdieren. Gelukkig stond er maar een kraam of vier. Maar toch … het blijft zielig die diertjes in veel te kleine kooien.

   Geliked door 1 persoon

 3. Oh wauw, ja.. de Vogeltjesmarkt zeggen wij inderdaad, ben er ooit 1x geweest, weet er nog weinig van eerlijk gezegd… ik word nu 48 over 2 weken en ik was denk ik een jaar of 7 dat ik erheen ging voor een dagje? whooooooohahahaha ik win het dus van jou 😉

  X

  Like

 4. Ook voor mij heel lang gelden dat ik in Antwerpen was voor de Vogeltjesmarkt. Heb er eerlijk gezegd niet heel veel herinnering aan. Had ook gehopt dat ondertussen dieren geen markthandel meer waren , helaas is dat dus nog steeds maar ten dele waar.
  Een mistige wandeling kán ook z’n charme hebben maar inderdaad, daar ga je dan geen 90 km voor rijden.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: