Metabolisme

Het is nog maar eens bewezen dat mijn echtgenoot een veel sneller metabolisme heeft dan ik.

Na zijn twee dagen dieet was hij meer dan een kilo kwijt. Ik heb (kleinere porties van) hetzelfde gegeten (mijn bord soep bij de avondmaaltijd niet te na gesproken) en bij mij scheelde het geen gram.

Een scenario dat mij een déjà vu bezorgde. Een jaar of vijftien geleden heb ik een jaar gedieet. D.w.z. gewoon goed op mijn eten gelet, niet gesnoept en nauwelijks alcohol gedronken. Mijn man was solidair. Bij hem vlogen de kilo’s eraf, bij mij ging het mondjesmaat (al ben ik toen op één jaar tijd wel 18 kilo kwijtgeraakt, dit geheel terzijde). En bij hem hoeft er helemaal niets af. Hij weegt nog altijd hetzelfde als toen we trouwden. Ik daarentegen…

*Rant*

Het is gewoon niet eerlijk verdeeld in de wereld. Met niks.

*Rant over*

Maar wat belangrijker is: de uitslag van zijn onderzoek was goed al zijn er toch enkele biopten genomen om microscopische colitis uit te sluiten. Resultaat over een week.

Ondertussen heeft hij de amandel-perentaart die ik gebakken had al helemaal verorberd. En ze was lekker, zei de snoeper.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

19 gedachten over “Metabolisme”

  1. Die 18 zijn er in de loop der jaren even mondjesmaat terug bij gekomen helaas. Ik en diëten is niet echt een goede combinatie.

   Like

 1. Gelukkig zijn de uitslagen goed. Hier idem dito met ons metabolisme. Hij eet veel ik de helft van wat hij eet en kom aan en hij geen gram terwijl dat wel wenselijk zou zijn.

  Like

  1. ‘Zij zijn dun en ik ben dik en dat is niet eerlijk’, als variatie op de uitspraak van Calimero. Ach, zolang we maar gezond zijn.

   Like

 2. Gelukkig een goede uitslag. Dat is het bijzonderste.
  Diëten is nooit goed, want dat doe je maar tijdelijk en dan heb je het probleem weer. Het is vooral een kwestie van anders eten en dat dan volhouden. Maar eert moet je wel uitvogelen wat voor jou werkt en wat je lekker vindt, anders hou je het ook niet vol.

  Like

  1. Ik weet het, en ik zou te rade moeten gaan bij een diëtist maar ik ben als een struisvogel en steek liever mijn kop in het zand.

   Like

 3. Mijn man moet op zijn eten letten omdat hij snel bijkomt, ik idem. We kunnen soms zo jaloers zijn op van die mensen die zich veel meer kunnen veroorloven op dat vlak. Het is niet eerlijk!

  Like

 4. Mijn man is zo slank als een potlood maar eet als een paard.
  Ik daarentegen…..
  Ik vind het ook niet eerlijk!
  Een kromme lijn is ook een lijn zal ik maar denken.

  Like

 5. Die taart ziet er heerlijk uit! Ja we worden een dagje ouder en dan moeten we een beetje meer opletten. Mijn man heeft diabetis type 2 maar pas na twee jaar begint hij te beseffen dat hij er iets aan moet doen.

  Like

 6. De ene moet opletten, de andere niet. Ik heb zelf ook diabetes type 2. Mijn broer ook. Zit in de familie. En wij eten zo graag! Ik doe wel mijn best om gezond te eten.

  Like

 7. hahahahaha, die perentaart, ik snap het helemaal!

  En precies dat, het is heel oneerlijk verdeeld, en dan kijk ik ook naar mijn vriendinnen bijv. die kun je door het sleutelgat trekken zelfs na 2 kinderen ieder te hebben gebaard, en kunnen nog steeds eten wat ze willen.. pffffffffff en ik maar vechten… 😉

  En 18 kilo in een jaar is ook mooi, dan blijft het vaak ook echt weg, hoe langzamer je gewicht verlies is, hoe beter, althans, dat hebben ze mij vertelt, 1 kg per week is zooooo slecht, dan ga je naar het jo jo effect.

  X

  Like

   1. Hahahaha, ja… bij mij nu ook weer 13 eraan in een jaar tijd… het stoppen met roken, toch, valt het mij nog mee! Andere dames in mijn familie directe lijn, kwamen maar liefst 20 kilo aan na stoppen met roken…

    Like

 8. Oh jee dit is zo herkenbaar, van dat snel bijkomen. De oorzaak bij mij ligt dan ook wel bij een traag werkende schildklier. Het is idd niet eerlijk.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: