Vrij van dienst

De volgende twee dagen tover ik geen lekkere maaltijd uit mijn keuken. Ik ben even vrij van dienst.

Manlief moet overmorgen naar het ziekenhuis voor een coloscopie en moet daarom een paar dagen diëten. Geen groenten, geen fruit, geen aardappelen en geen vlees. En nog wat andere dingen die hij lekker vindt.

Ik weet niet of het allemaal zo nauw steekt, want er staan wat tegenstrijdigheden op het infoblad van het ziekenhuis. Aardappelen mag niet, aardappelpuree wel. Vreemd, aardappelpuree maak ik nochtans met aardappelen.

Mijn volgzame en punctuele man neemt het risico niet: geen aardappelen dus. Ook geen puree. Hij heeft besloten om twee dagen wit brood te eten met smeerkaas.

Vreemd om straks niet een paar uren in de keuken te staan, want na 43 jaar huwelijk geraak je zó gewend aan de vrijwel dagelijkse trenot van eten klaarmaken. Én bovendien doe ik dat ook graag. Maar om nu voor mij alleen te gaan koken, dat gaan we niet doen.

Vanmorgen zat hij een beetje triestig te kijken boven zijn witte boterham met honing want zijn dagelijks ontbijt met home-made granola is ook uit den boze.

Maar dat is allemaal niet belangrijk. Het enige wat telt is een goede uitslag. Daar gaan we voor. 100%.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

28 gedachten over “Vrij van dienst”

 1. Vroeger hoefde dat dieet niet, maar toen gaf het laxeren wel veel meer problemen en was niet iedereen altijd helemaal schoon van binnen.
  Ik ‘mag’ in januari weer voor een coloscopie.
  Succes voor je man en ik duim voor een goede uitslag.

  Like

 2. geen aardappels, maar wel puree van, hahahaha ja,, nou dan moet ik spontaan lachen als ik zo’n sheet mee krijg 😉

  Ik wens hem heel veel sterkte toe met het eten van zijn witbrood,, en voor jou, even van genieten, maar wat ga jij nu eten dan?

  X

  Like

 3. Ik zou net zo braaf zijn als je man inderdaad en precies doen wat moet. Wat eet jij nu dan?

  En word je man niet zo slap als een vaatdoek van zo weinig eten?

  Like

    1. En dat is maar een doordeweeks ritje. Doet hij gemiddeld zo’n 4 keer per week. Ze rijden ook wel eens naar Oostende (150 km) en de volgende dag weer terug. Tja, ieder zijn hobby. 🚲

     Like

 4. aardappelen zijn vezels. Witte rijst en pasta mag wel en vlees heeft geen vezels. Dus dat mag ook.Veel succes met het onderzoek en de uitslag

  Like

  1. Doorbakken rundsvlees mag inderdaad, maar dan eet hij nog liever brood want pasta o rijst zonder groenten? Ik weet niet zenne!

   Like

 5. Heel veel sterkte voor je ventje! En hopelijk een positieve uitslag. Ik ben hier aan het zoeken hoe ik je blog kan volgen, maar den dezen vind het weer niet. 😉

  Like

 6. Ook al ken ik jullie niet: sterkte voor jullie beiden.
  En ja, die ziekenhuizen maken er soms een potje van. Het lijkt wel of ze voorschriften knippen en plakken en de tegenstrijdigheden niet zien. Geen aardappelen wel puree. Net zoiets als geen friet, maar wel gebakken aardappelen. Zitten ze in de puree dan? En zoete aardappelen, mag dat wel?

  Like

 7. Pingback: Metabolisme

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: