Mijn wens

Ik zou zo graag eens
vijf uren aan één stuk willen slapen.
Of vier uren voor mijn part, en daarna onmiddellijk weer in slaap vallen.
De nachten duren zo lang als je om 3 uur wakker wordt en de slaap pas weer kan vatten tegen dat het tijd is om op te staan.  Met een portie geluk dan nog.

Ik haat het het om urenlang te liggen draaien en keren.
Ik haat het om na de middag als een zombie rond te lopen.
Ik haat het om slecht gezind te zijn omdat ik zo moe ben.
Ik haat volle maan en de dagen er rond want dan is het nog erger.
En bovendien is het enorm kreitelijk om iedere nacht naast een man te liggen die kan slapen waar hij staat/zit/ligt. 
Ik zou het onderhand gewend moeten zijn want mijn insomnia duurt al meer dan dertig jaar, alle vaste slaaprituelen, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en koele donkere kamers ten spijt.

Gelukkig verlopen niet alle nachten zo, maar de laatste tijd is het toch weer heel vaak ‘raak’. Eigenlijk al sinds onze vakantie in juni. Vakantie – slapen in een vreemd bed – is sowieso altijd een uitputtingsslag. Gewoonlijk gaat het dan wel weer beter eens ik thuis in mijn eigen bed slaap, maar nu al een hele tijd dus niet. Ik zal me erbij moeten neerleggen, en dat is moeilijk.


Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

10 gedachten over “Mijn wens”

 1. Het zouden mijn woorden kunnen zijn…..Typisch vrouwelijk? Naast mij ligt ook een lieflijke snurker, die ogen toedoet en in dromenland is verzeild. Terwijl ik de uren tel, en de schaapjes, en de…..

  Like

 2. Ja de nachten duren lang he. Opstaan, wordt aangeraden, en na een uurtje een nieuwe poging wagen? Hier helpt het niet echt. En hoe doe je dat in hemelsnaam, niet gaan denken terwijl je zo lang wakker ligt??

  Like

 3. Ik ga niet denken, in ieder geval niet dubben. Heel langzaam in- en uitademen heb ik geleerd tijdens de ontspanningsoefeningen. Soms helpt het om terug weg te zakken, maar even vaak ook niet.

  Like

 4. Dit lijkt mij zo erg! Niet dat ik altijd goed slaap hoor, zeker niet, maar in elk geval, als het hier een aantal weken te licht is of iets… dan heb ik tenminste tabletjes die mij helpen even goed te slapen weer voor een paar nachten, en dan pak ik het weer op zonder… Soms… heel soms.. doet liefste ook trouwens, we kunnen allebei gek genoeg, of heerlijk slapen.. of we zijn even wakker, of uren wakker, maar dan ga ik eruit, hij ook, en gaan we even wat anders doen… elders… maar ja, als het al 30 jaar is, is dat ook geen optie natuurlijk. Sterkte, ik wens jou snel een goede nachtrust toe!X

  Like

 5. Lijkt me erg afmattend. Heb je al eens testen afgelegd in een slaapkliniek? Indien het iets wegheeft van slaapapneu…daar ben je maar beter voorzichtig mee (en dat bedoel ik goed).

  Like

 6. Het is zeker geen slaapapneu. Slaapkliniek … hoe zou ik ooit kunnen slapen (of een bepaald slaappatroon kunnen vertonen) als ik vol hang met draadjes en kabeltjes? Dat lijkt me echt verloren moeite.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: