Feest!

Het weekend was druk. De hele afgelopen week was druk.
Een week of zes geleden stuurde ik naar vijftig mensen, familie en vrienden, een ‘save the date’ kaart – ouderwets met de post, jawel! – om hen uit te nodigen op een tuinfeest ter gelegenheid van ons beider 65ste verjaardag.
Spannend, want we hebben niet alle weken zoveel mensen over de vloer of in de tuin. Het waren er uiteindelijk ook ‘maar’ vierenveertig.
HET spannendste vooraf was het weer. Af en toe kreeg ik van die paniekaanvallen ‘wat als het de hele dag pijpenstelen regent’? We hadden wel gezorgd voor een grote partytent, maar dan nog. Met je voeten in nat gras staan is niet tof.
En er moest nog zoveel gebeuren vorige week. Bestellingen voor hapjes, drank, servies, enz. doorgeven. De tuin moest gefatsoeneerd worden, het tuinhuis opnieuw gebeitst [als je man een week op voorhand beslist om het ‘even’ af te schuren], … Zaterdagavond stonden we nog te schilderen!
Maar het is allemaal gelukt en zondagochtend hebben een paar mannen de partytent opgesteld (hoog nodig, maar niet voor de regen gelukkig), ik heb de statafels ‘aangekleed’, nog wat versiering opgehangen (leuk voor de kinderen), servies en bestek klaargezet, de window cooler gevuld en daarna hebben we ontspannen gewacht op de gasten.
We hebben een reuze fijn feest gehad, met alleen maar goedgezinde mensen. Ook zij die mekaar niet kenden legden direct contact. Ik vind het altijd een beetje tricky om mensen ‘goed’ bij elkaar te krijgen, maar dat is wonderwel gelukt. We kregen veel te veel super leuke cadeaus, er was overvloedig eten en drinken, muziek uit ‘onze’ tijd en een aangename relaxte sfeer. Het was een TOP-feest!
Om een beetje te bekomen van alle drukte gaan we nu vijf heerlijke dagen uitrusten fietsen in Friesland. En misschien pakken we er ook nog een Waddeneiland bij. We hebben de tijd aan onszelf.
Wat is het zalig om op zo’n manier 65 te mogen zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

10 gedachten over “Feest!”

  1. Geweldig leuk voor je moeder (en voor jullie natuurlijk) dat ze zo van 'haar dag' genoten heeft. En wat goed dat ze zelf haar gasten welkom heette. Jullie hebben het echt heel leuk gemaakt voor haar, mooi vind ik dat. De hapjes zien er heerlijk uit, ik krijg ineens trek. 🙂

    Like

  2. Voor mij is 65 nog even veraf, maar ik weet niet of ik ooit de moed kan opbrengen om zelf zo'n fijn groots feest georganiseerd te krijgen??Het klinkt superfijn, gemoedelijk, gezellig, en ……jij klinkt nog levendig en wel :-)En nu ontspannen genieten van de rust en vrijheid in Friesland. Heerlijk daar!65 worden klinkt heerlijk.

    Like

  3. Klinkt zalig zeg!Ik speel met het idee om in mei een feest te geven. Combi 10 jaar samen waarvan 7,5 jaar getrouwd.Maar weet nog niet in welk vat ik het ga gieten.Als je nou van te voren het weer kon voorspellen?

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: