De Reis Top-5

Fijnste accomodatie
Ik hou wel van een beetje (veel) luxe tijdens de vakantie. Wat we ook boeken, hotel/B&B of huis/appartement, het moet – als de bestemming het toelaat – minstens even comfortabel zijn als thuis. Ik besteed ook veel tijd aan het uitzoeken van het juiste verblijf.
Met stip op 1: het Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa in Muscat. Ten eerste vertoef je in het Midden-Oosten sowieso al in een andere wereld – de mensen zijn er zeer dienstbaar – maar de service die we hier kregen hebben wij nooit ergens anders meegemaakt. De luxe in de kamer, de keuze aan restaurants in het resort, het sublieme eten, de service aan zwembad en strand … Het was misschien allemaal wel over-the-top maar wij hebben er enorm van genoten. Ik voelde me als de Queen of Sheba.

shangri la//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Zicht vanuit onze kamer

Verrassendste stad
Het is ondertussen al een klassieker aan het worden, maar Valencia was voor mij, zoveel jaren geleden, zeer verrassend. Toen nog veel minder bekend dan Barcelona of Sevilla, maar zeker zo interessant. Ik ben een groot liefhebber van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en heb inmiddels al verschillende keren zijn architecturale parels in Valencia en ook elders in Europa bezocht. Maar Valencia is natuurlijk veel meer dan Calatrava. Valencia is ook Las Fallas, één groot(s) feest dat verschillende dagen duurt. Het is niet in woorden te beschrijven omdat het niet alleen uiterlijk vertoon is maar er komt zeer veel emotie bij te pas. Je moet het een keer hebben meegemaakt. Verder heeft Valencia alles wat een Spaanse stad moet hebben: een historisch centrum (Barrio del Carmen), een ‘nieuwe’ stad met goede shopping én een mooi lang en breed strand. En lekker eten en drinken. Wat wil een mens nog meer?!

33805459872_51c2dfc128_z//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Las Fallas – Ofrenda de flores

Mooiste kustlijn
Goh, moet ik echt kiezen? Ik beperk mij alvast tot Europa, dat is al moeilijk genoeg. Sardinië heeft een prachtige kustlijn met fijne witte zandstranden en idyllische baaitjes, maar de mooiste kustlijn is misschien toch wel de Alentejo-kust of Costa Vicentina gelegen aan de westkust van Portugal tussen pakweg Sines en Cabo de São Vicente. Ruig en wild, met grote inhammen met steile kliffen en stille witte zandstranden. En nauwelijks toeristen.

DSC02917//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Vila Nova de Milfontes

Onverwacht pareltje
Een moeilijke. Ik bereid al onze reizen/uitstappen altijd zo goed voor dat er eigenlijk weinig ‘onverwacht’ bij is.
Hoewel, Fuerteventura heeft me wel aangenaam verrast. Dat was zo’n ‘spur of the moment’ reisje dat ik last minute geboekt had omdat we – putje winter – snakten naar wat zon en warmte. Ik had er geen te hoge verwachtingen van maar eigenlijk was het een heel mooi en verrassend divers eiland. Lange witte zandstranden in het zuiden, gouden duinen in het noorden en een prachtig vulkanisch binnenland dat eigenlijk één groot nationaal park is. Echt de moeite.

IMG_20180120_131231//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Ruta de los Molinos

Mooiste reis – totaalplaatje
Zonder enige twijfel onze reis naar Kenia ter gelegenheid van onze twintigste huwelijksverjaardag in 1996. Het was onze eerste kennismaking met zwart Afrika en ik was direct door de Afrika-microbe gebeten. De avontuurlijke safari die we gemaakt hebben, de schitterende stranden aan het einde van onze rondreis, de bijzondere cultuur, de vriendelijke mensen die ook vriendelijk waren zonder bijbedoelingen. Ja, dat was echt mijn mooiste reis.

1996 Kenya2//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Schooltje in Ukunda

Wat is jouw Reis Top-5?

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

7 gedachten over “De Reis Top-5”

 1. Oei, dat is moeilijk! ik vind zoveel dingen mooi en leuk.Maar ik heb toch een paar dingen die er bovenuit springen:1- Moskou. Ik had veel vooroordelen over deze stad, die allemaal geen waar bleken te zijn. Het is een mooie en moderne stad. Een veilige stad ook. 2- De Dom van Aken. Ik ben niet kerks, maar ik ga wel altijd graag in een kerk kijken. Het interieur van de Dom van Aken vond ik heel erg bijzonder. 3- Sibenik in Kroatië. Een heel erg mooi stadje dat tegen een heuvel aangebouwd is.4- Egypte. In 1993 maakten we een rondreis van drie weken door Egypte. Het was een mooie reis en we hebben heel erg veel gezien. Ik ben altijd van plan geweest om de kinderen mee op vakantie te nemen naar Egypte, maar toen ze daar oud genoeg voor waren was het veel te onrustig in Egypte. Het is er ook nooit meer van gekomen. 5- De fjorden van Noorwegen. Ik bleef me verwonderen over zoveel schoonheid.

  Like

 2. Dank je wel voor dit leuke lijstje! Kroatië willen wij ook ooit nog eens doen, maar dan vanaf het water. Egypte, ja natuurlijk, was al vergeten hoe ik met mijn mond open van verbazing in de tempel van Karnak stond. Zo bijzonder.

  Like

 3. Wij waren in Egypte in een periode dat er aanslagen op toeristen waren en daardoor was het er totaal niet druk. Voor de bevolking, die het voor een groot deel toch van het toerisme moest hebben, was dat een ramp, maar voor ons niet want wij hebben alles goed kunnen zien.

  Like

 4. Wij deden heel wat minder reizen dan jullie. Ik ben zelfs nog nooit buiten Europa geweest. Manlief wil niet vliegen. Veel bijdragen kan ik her dus niet. Bergen, ondergaande zon, heide, zo simpel zijn mijn mooi-gezichten.

  Like

 5. Dank je om het te melden. Ik heb onlangs mijn betalend abonnement op Flickr opgezegd en heb toen zo'n 7000 foto's gewist. Waaronder deze die hierbij horen, want ik link(te) mijn foto's vanaf Flickr omdat ze dan veel helderder zijn. Ga het direct aanpassen.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: