Nederland Waterland

Zaterdagavond hadden we een barbecue van onze ‘Overjaarse Jeugdclub’ waar ik later nog wel eens zal over vertellen. (Te) veel gegeten, meer dan genoeg gedronken … in goed gezelschap, je kent dat wel. Gevolg: een extra slechte nacht. Ook daar heb ik het later nog wel eens over.

Maar toch alweer om kwart na zeven het warme bed uit want we gingen fietsen in de buurt van Utrecht, zo’n anderhalf uur rijden van bij ons. En ik heb ’s morgens mijn tijd nodig wil ik de rest van de dag te genieten zijn. Bij dezen is ook dit geen geheim meer.

Om negen uur sharp waren we al onderweg en om half elf zaten we aan de koffie aan de Maarsseveense Plassen. We drinken altijd eerst koffie voor we op het stalen alu/carbon ros stappen. Kwestie van er even tegen te kunnen. Zon en wolken wisselden elkaar af, prima fietsweer eigenlijk, al stond er wel redelijk wat wind.

Vecht//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Mooi is het daar in het Groene Hart van Nederland. Heel veel water, bruggetjes, kleine sluizen, veel boten met vrolijke mensen op de rivier en de Loosdrechtse Plassen. En natuurlijk de fantastisch mooie buitenhuizen mét theehuis langs de Vecht. Rond de villa’s perfect getrimde pelouses (het woord ‘gazon’ is hier totaal misplaatst) omzoomd door een zee van hortensia’s. Een feestje om langs te fietsen! In de gouden eeuw waren deze buitenhuizen de vakantiehuizen van rijke Amsterdamse kooplieden. Nu zijn het meestal bedrijfspanden en feestlocaties. Maar zo wonen aan het water, met je eigen boot(je) en aanlegsteiger, dat moet toch heerlijk zijn.

Utrecht heeft ook best wel wat te bieden. Alleen is fietsen in de binnenstad er even gevaarlijk als in Amsterdam. En druk, druk, druk op zondag want alle winkels zijn dan open. We zijn er maar even geweest en het smaakt wel naar meer. Lijkt me een toffe stad om eens een weekend door te brengen.

Voilà, dat was onze zondag.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

16 gedachten over “Nederland Waterland”

 1. Ja, meer moet dat niet (altijd) zijn. En was het een beetje zonniger geweest, dan zou het vakantiegevoel nog veel groter geweest zijn.

  Like

 2. Je was in één van de mooiste streken in Nederland. De Vecht met haar theekoepeltjes vind ik ook geweldig. En Utrecht is, veel meer dan R’dam en A’dam, de beschaafdste échte stad van ons land. Nog een keer terug dus 😁

  Like

 3. Ik vind het eigenlijk overal in Nederland wel mooi hoor, als het om te fietsen is. Maar deze buitenhuizen waren helemaal geweldig om te zien.

  Like

 4. Dat ziet er mooi uit. Ik vind Utrecht een hele leuke stad, die het zeker verdient om er eens een weekend door te brengen.

  Like

 5. Zo zie je maar weer, smaken verschillen, Utrecht, omgeving is best mooi, maar de stad… No… dan zeg ik, fiets even door en ga naar Amersfoort, zoveel mooier, zoveel meer sfeer 😉 Maar ja.. dat moet je ervaren natuurlijk, en gelukkig zijn we allemaal anders :DWel prachtige foto's!X

  Like

 6. Mijn oudste dochter woont in Engeland en was recent ook in Utrecht. Ze moest weer helemaal wennen aan het vele fietsverkeer en de woeste rijstijl! Ze werd een paar keer bijna van de sokken gereden.

  Like

 7. Wij waren zelf ook met de fiets maar wij zijn het niet gewend om in zo'n drukte te fietsen. Langs alle kanten komen de fietsers op je af. We hebben heel snel onze fietsen aan de kant gezet.

  Like

 8. Ik herken wat je schrijft. Zelf zijn we net terug, fietsen in Nederland is héérljk!De streek rond Utrecht, waar wij nu niet waren, is heel mooi!

  Like

 9. Echt doen, google maar eens, muurhuizen etc 😉 Zooooooooo mooi! Dat is een terrassenstad, dus wel met mooi weer gaan 😉 Liefst door de weeks… in weekenden is het vaak heel erg druk dat je amper wat kunt zien, zeker met mooi weer dus…

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: