Chauvinisme?

Uitspraak: [ʃoviˈnɪsmə]
Betekenis: (onder andere) voorliefde voor eigen volk

Laatst zaten we op een terras in Zoutelande, toevallig een hele hoek Vlamingen bij elkaar. Dat was tijdens de Tour de France, in de dagen dat Wout Van Aert zo goed bezig was.

Het geanimeerd gesprek ging over de koers en over het komende WK in Yorkshire. Dat het een spannende wedstrijd zou worden met de twee veldcrossers – van Aert en van der Poel – die zouden deelnemen. En dat Wout van Aert mag winnen!

Ik, onnozele die ik ben, zei dat ik hoopte dat van der Poel zou winnen.

Mensenlief, wat een boe-geroep kreeg ik over mij heen.

Toch genen Ollander zeker!!!!

Waarom niet? Die jongen rijdt niet alleen fantastisch, ik hou ook van zijn eenvoud, zijn speelsheid, zijn plezier in wat hij doet. En hij is bovendien ook maar een halve Hollander want hij woont al heel zijn leven bij ons in het dorp.

Maar dat doet er niet toe. Al kwam hij van Timboektoe, ik ben fan.

En dat het wielrennen leeft onder de Vlamingen, dat was daar wel heel duidelijk.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

9 gedachten over “Chauvinisme?”

 1. Ha, dit onderwerp is een beetje een stokpaardje van me aan het worden. Ik vind het prima, hoor, supporteren voor landgenoten, ik doe dat vaak zelf ook. Maar als dat te fanatiek wordt of supporteren tegen iemand anders wordt omdat dat toevallig geen Belg is, dan erger ik mij eraan. Ik ben trouwens ook wel fan van Van der Poel (en zou Tom Dumoulin eens graag de Ronde Van Frankrijk zien winnen). Maar ook van Van Aert (niet dat ik tegen de Belgen supporter om een punt te maken, zo erg is het niet :-)).

  Like

 2. Ik ken beide namen, maar daar blijft het bij. Maar chauvinisme is me nog veel vreemder. Oh neen, ik ben niet verwittigd per mail…..

  Like

 3. Verdorie toch, hoe kunnen we dat oplossen?Kan je me anders even je email adres doorsturen op mhc2001be at yahoo dot comIk denk dat ik het in mijn instellingen manueel kan invoeren (in de hoop dat het dan wel lukt).

  Like

 4. Myriam, ik krijg je mail nu wel binnen. Wel als echte mail, maar niet met de mogelijkheid om te reageren, zoals bij WordPress wel lukt. Ik denk dus dat het te maken heeft met het verschil tussen Blogger en W?Ik kan enkel reageren via de computer via een omwegje. Op mijn smartphone lukt het niet.Maar geen probleem, alleen moet ik dan soms uitstellen bij gebrek aan mijn laptop :-)Komt wel oké.

  Like

 5. ~proest~ Dit doet mij denken aan ooit, per ongeluk juichen van mijn moeder voor Rusland tijdens voetbal WK volgens mij toen… 2008… in de terminal van het vliegveld te Barcelona… Finale was het ook nog… volgens mij? Bleek dat het toestel voor de Russen ook vertraging had net als de onze naar Schiphol, en ze dachten daar, laten we ze maar in dezelfde terminal zetten met die wedstrijd op, whahahaha Mijn moeder zat te suffen dus 😉 NOu goed… ja soms heb je dat, snap ik dus ook niet… ik ben soms ook totaal voor anderen omdat ze gewoon beter zijn, mooier, whatever… X

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: