Naar zee

Laat ik het ook nog eens even over de hitte van vorige week hebben.
Die is gelukkig voorbij. Ik kan er echt niet meer tegen Ik geraak in een mum van tijd oververhit en mijn hart slaat op hol. Mijn vader had net hetzelfde: hoe ouder hij werd, hoe slechter hij er tegen kon. Zal dus wel genetisch bepaald zijn.

In tegenstelling tot mijn lieve echtgenoot die donderdag, bij een temperatuur van 39 graden, in de volle zon het tuinhuis stond af te schuren. Dan ben ik toch echt wel een tikkeltje jaloers. 

 Vorige week donderdag had ik het helemaal gehad. Ik was de hele week niet buiten geweest. ’s Morgens in alle vroegte snel even boodschappen doen en voor de rest van de dag binnen zitten. Niet echt iets voor mij, maar naar buiten gaan in die hitte was geen optie. En gelukkig was er de Ronde.

Toen weerman Frank donderdagavond frisser weer (25 graden) aankondigde aan de kust voor vrijdag, wisten we al wat we vrijdag zouden doen: de hete zandgrond van de Kempen ontvluchten en naar zee!
We vertrokken thuis met 28 graden en hoe verder we richting zee reden, hoe warmer het werd. Het zal toch niet waar zijn!!! Zo’n kilometer of vijf van de kust begon de temperatuur dan toch te dalen en toen we aankwamen in Vlissingen rond een uur of elf was het effectief een zalige 25 graden en er stond een briesje.
Fietsen van de auto geladen, koffie gaan drinken op ons vast terras op de boulevard en de veerboot genomen naar Breskens.
We zouden niet verder fietsen dan Cadzand want met de wind op kop – het ‘briesje’ was in feite een flinke bries – had ik het toch wel heel erg lastig. En ondertussen was de temperatuur al geklommen tot 30 graden. Voor mij alweer veel te warm om te fietsen. Een lange lunch dan maar. Dat vinden wij nooit verkeerd. 😉
Op de terugweg hadden we geluk. De wind was niet gedraaid – dat gebeurt ons namelijk al eens – en in een recordtijd stonden we terug aan de boot.
Het was best nog wel een warme dag, maar met bijna 30 graden nog altijd 10 graden koeler dan thuis. We hebben er weer van genoten.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

11 gedachten over “Naar zee”

 1. Dat 'briesje aan zee' is altijd een leuke extra bij warm weer. Ondertussen lijkt de hitte weer verleden tijd. Wat maak jij mooie, heldere foto's!Klein PSje, is er eigenlijk een mogelijkheid om je blog te volgen? Ik vind die knop nergens? En…. ik lees je graag 🙂

  Like

 2. Dank je. De foto's zijn gewoon van mijn telefoon hoor … en ze zijn beter dan die van mijn dure Nikon camera.Fijn dat je graag komt lezen. Geen idee of er een knop is om te volgen. Ik heb er nu een widget 'volgen per mail' bijgezet. In principe zou je dan een mail moeten krijgen telkens er een nieuwe post is. Weet niet of dat werkt, maar ik zou zeggen probeer het eens. Voor mezelf: in Blogger kan je een leeslijst aanmaken. Daarin staan alle blogs (van Blogger, WordPress, enz.) die ik volg. Misschien bestaat er in WordPress ook zoiets?

  Like

 3. Ik las op mijn blog dat je naar Vlissingen was, maar je zat eigenlijk aan 'mijn' kant van de Westerschelde. Grappig.Hier is gisteren best wel veel regen gevallen, dat was wel fijn en het is nu gewoon lekker koel. Vanmiddag willen we nog een stukje gaan wandelen. Fijne zondag!

  Like

 4. Ja, ik zat aan jouw kant. Het is voor ons veel korter om over de A58 naar zee te geraken. Als we langs de Belgische kant van de grens rijden zijn we minstens een half uur langer onderweg. En met de boot was wel eens fijn om te doen. We fietsen wel meer aan jouw kant hoor.

  Like

 5. Ik ben benieuwd …Je zal het dinsdag weten. Ik publiceer op dinsdag, vrijdag en zondag. Da's mijn autistisch trekje denk ik. ;-)Iemand had me gesuggereerd om over te stappen op WordPress, maar ik durf eigenlijk niet zo goed. Het ziet er allemaal wel veel professioneler uit maar met Blogger ben ik min of meer vertrouwd.

  Like

 6. Mooi stukje fietspad daar, vanaf Breskens! De overtocht vind ik ook altijd leuk. Frisse wind om je oren, heerlijk!

  Like

 7. Heerlijk, bij ons was dat precies hetzelfde vorige week en ik ben nu nog vermoeid, het komt er nu uit, dat ik slecht heb geslapen of iets, kunnen rusten bla… Maar wij zijn ook naar zee geweest, in het Noorden hier, en dat was wel een heel stuk koeler en harde bries, en 25 graden… heerlijk in het meer, in brak water af kunnen koelen voor even. Prachtige foto's trouwens! X

  Like

 8. Het is begin deze week best nog heel warm geweest in Friesland hoorde ik van vrienden. Ik hoop dat we eind augustus nog mooi weer krijgen daar.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: