Weekend Leiden

Vorig weekend hebben we met een grote vriendengroep drie dagen doorgebracht in Leiden. Een weekend met een portie cultuur, natuur, eten en drinken en vooral heel veel leute en plezier. ‘Avondlijke’ wandelingen inbegrepen!

Zoals je van mij gewend bent: ik ben beter met beelden dan met woorden, dus VEEL beelden en weinig woorden.

Ik hou van steden met water en daaraan heeft Leiden geen gebrek. En dan doel ik niet op de gigantische wolkbreuk waarmee we verwelkomd werden op vrijdag. Neen, ik bedoel de waterlopen, de grachten en de vele bruggetjes die de stad rijk is.
Tijdens onze wandeling met de stadsgids leerden we over Rembrandt en de Gouden Eeuw, over Leids laken, over de ontzetting van Leiden, over de Hofjes en nog veel meer. Dat weekend vonden toevallig ook de Leidse Rembrandtdagen plaats. Leiden ging zomaar even 350 jaar terug in de tijd. In heel de binnenstad brachten honderden figuranten in authentieke kleding Leiden terug naar de periode dat Rembrandt er woonde. Hiervoor was er een speciale Rembrandt-wandeling uitgezet met onderweg taferelen uit de 17de eeuw. Mooi gedaan en eens tof om mee te maken.
Een museumbezoek kon natuurlijk ook niet ontbreken. Er was gekozen voor Museum De Lakenhal omdat de Vlaamse kunstfotografe Karin Borghouts, nicht van een van onze groepsleden, de opdracht had gekregen om tijdens de renovatie van het museum de werkzaamheden te fotograferen. Haar bijzondere foto’s hangen in een van de tentoonstellingsruimtes en de uitleg werd ons gegeven door Karin zelf. Later kregen we nog de kans om de andere collecties van het museum te bezoeken.
Collage 2019-07-15 16_01_38//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

We bleven pech hebben met het weer, al werd het wel droog toen we vertrokken voor onze zondagse ochtendwandeling in de Hortus Botanicus, de oudste plantentuin van Nederland die al sinds de 16de eeuw bestaat. De Hortus is een mooie tuin die onderverdeeld is in thematuinen met veel afwisseling: bomen, planten, bloemen, kruiden, …
Zondagnamiddag stond er een boottocht op de Kagerplassen op het programma. De Kagerplassen bestaan uit 12 verschillende meren die omzoomd zijn door een netwerk van kleine rietsloten en vaarten. Tussen en om deze meren bevinden zich diverse eilandjes en polders met veel oude molens en hier en daar een boerderij. Het werd een ontspannen boottocht en tevens het einde van ons weekend.

collage//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Weekend Leiden”

 1. Bedankt voor de mooie foto's en je uitleg. Ik ben dit voorjaar in Leiden wezen winkelen en zag maar een klein deel van de stad, maar wat ik zag vond ik mooi. Jullie hebben (ondanks het mindere weer) een heel mooi weekend gehad!

  Like

 2. Ik was jaren geleden ook al eens in Leiden en vond er toen echt niks aan. Nu hebben we de stad met een gids bezocht en dan zie je toch weer andere dingen. Ik vond het een mooie en gezellige stad.

  Like

 3. Jaaaaaaaaa Leiden is prachtig, ben er een paar keer geweest nu, eerste keer was met een hele grote groep fotografen, toen fotolog.net nog normaal was, en daar kenden we elkaar en kwam de eerste flogmeeting ergens in 2004 hahahaha Dus voor mij op het varen na, herkenbaar, en jullie neus, viel dus in de boter zoals wij dat zeggen, gezien het thema weekend voor Rembrandt, dat hadden wij toen niet ;-)X

  Like

 4. Zo'n Rembrandt weekend zou er vanaf nu ieder jaar komen. Je hebt dus nog kans om het een keer mee te maken. Was echt leuk.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: