En we fietsen weer!

Wat hebben we donderdag weer een prachtige fietstocht gemaakt. Eigenlijk hadden we (man en ik) afgesproken om de kuis te doen want de poetsvrouw had zich ziek gemeld. Maar het was zo’n mooi weer … zonde om te staan poetsen … denken wij dan.

De route die we gereden hebben – Kersentocht in De Betuwe – had ik in mijn agenda genoteerd voor een van deze weken toen we de bloesemroute in De Betuwe gereden hebben in april. De kersen zijn nu namelijk volop te koop (en bij ons zo goed als onbetaalbaar).

De fruittuin van Nederland, zo wordt deze regio genoemd en dat is niks te veel gezegd. Boomgaarden vol met rijpend fruit: appels, peren, dikke rode bessen, … En stalletjes langs de kant van de weg met zoete kersen en sappige aardbeien. Een bakje ernaast om je geld in te steken. Het kan blijkbaar nog!

Betuwe 21//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Veel water ook daar in de buurt: de Lek, de Linge, de Waal. En verder ben ik helemaal verliefd op de mooie bermen met kleurige bloemen. En het waren er ontelbaar veel. Ik en bloemen …

Er stond flink wat wind op de dijken en hier en daar versperden wat koeien ons pad maar dat mocht de pret niet drukken.

Betuwe 2//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

De buit: een kilo kersen en een kilo aardbeien. Welverdiend na 63 kilometer zwaar trappen!

Betuwe 23//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

11 gedachten over “En we fietsen weer!”

 1. Als ik de keuze zou krijgen tussen fietsen en kuisen, ik zou ook niet aarzelen. Het ziet er een heerlijke en lekkere route uit. Die onthoud ik. We hebben voor deze zomer al vier meerdaagse fietsen in Nederland gepland, wie weet kan er nog eentje bij??

  Like

 2. Het was echt een hele mooie route. Laat ons hopen op een mooie zomer en veel leuke fietstochten in Nederland. Zo'n fijn land om te fietsen!

  Like

 3. Wauw, de buit, vind ik, is dan nog best mager na 63 km trappen, dat had wel meer mogen zijn, hahahahaDe Betuwe is ook mooi, de bloesemroute nog nooit gedaan, mijn ouders wel, of ik die ooit ga doen? met een elektrische fiets misschien 😉 X

  Like

 4. Ik fiets ook elektrisch hoor, al jaren!Jammer dat ik niet meer fruit mee kon nemen maar het wordt er niet beter op in de fietstas en daarna in een warme auto.

  Like

 5. pfieuw, klikt ik zomaar op uitloggen ipv publiceren, hahahaha nou goed, ik zei dus, dat is jammer, en de fietsen, ik moet het nog 100% op eigen kracht doen, en hopelijk mettertijd…. ik zou ook weleens langere tochten willen kunnen maken dan slechts rond de 20 km… als is dat voor iemand als ik met de spieren wel heel veel ook ;-)X

  Like

 6. Heerlijk verslag, Myriam. Wat een genot om te kunnen doen waar je zin in hebt en dat je daar ook echt gevolg aan geeft. Poetsen kan heel de winter lang, fietsen alleen bij mooi weer.

  Like

 7. Ik besef maar al te goed hoe bevoorrecht we zijn om te kunnen doen waar we zin in hebben (gisteren nog een rondje Schouwen-Duiveland gefietst). Allebei nog relatief gezond van lijf en leden én nog samen. Ik moet vaak aan mijn moeder denken. Zij was al vijf jaar alleen toen ze zo oud was als ik nu ben. Op onze leeftijd moet je dingen niet meer uitstellen. Vandaar dus. Ook al krijg ik heel dikwijls commentaar 'jullie zijn altijd weg'. Ja, en???

  Like

 8. Lak hebben aan wat de mensen zeggen. Het is toch nooit goed. Gelukkig hebben we nu een leeftijd bereikt waarop we heel goed kunnen beslissen voor onszelf. Genieten is belangrijk in het leven.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: