Alcohol tag

Ik doe nog eens een tag. Eentje over alcohol die ik – een hele tijd geleden – heb gevonden bij Annelieze.

DSCN1313//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Op een terras drink ik graag …
Goh, dat hangt helemaal van de gelegenheid af. Aangezien de tag over alcohol gaat kan ik dus niet afkomen met zwarte thee of koffie. Als ik alcohol drink op een terras, dan is het meestal witte wijn. Al gebeurt het dat ik ook weleens een porto bestel of – de laatste tijd – een Pineau de Charentes.

Wijn for life of bier all the way …
Bier drink ik nooit. Ik hou niet van de smaak. Bier is me veel te bitter. Ik heb wel eens van een Liefmans Fruitesse geproefd, maar zelfs dat is niet mijn ding. En een glas bier is ook ineens zo’n hele plas drank. Zeker de speciale bieren à 33 cl. Nee, doe mij maar wijn for life.

Wat dronk je op je 16de …
Geen alcohol in ieder geval. Hoewel ik me wel een schoolreisje herinner naar Knokke, maar toen was ik denk ik al een jaartje ouder. Daar streken we neer op een terras op de ‘Place m’as-tu vu’ – die sinds 2010 niet meer bestaat – en dronken we Pimm’s. Dat was de allereerste keer dat ik alcohol dronk en hoewel het ondertussen bijna vijftig jaar geleden is, kan ik het mij nog levendig herinneren.

Het smerigste dat je ooit dronk …
Ik ben absoluut geen liefhebber van onvermengde sterke drank. Whisky bijvoorbeeld, of cognac, grappa, tequila. Ik krijg het echt niet binnen. 

Op vakantie drink ik …
Hangt er ook vanaf waar ik op vakantie ben. In de Caraïben zal dat al eens gemakkelijk een cocktail zijn ; in Frankrijk een glas wijn of een pineau ; in Andalusië een tinto de verano, enz. 

Enkel drinken bij gelegenheden of ook thuis …
Ook thuis, maar lang niet meer zo vaak als vroeger. Vroeger dronken wij iedere avond een aperitiefje: een glas wijn of een glas porto. Sinds enkele jaren hebben we dat teruggebracht tot alleen drinken in het weekend (thuis dan). En ik mis het eigenlijk totaal niet. Er zijn zelfs weekenden dat er helemaal geen alcohol gedronken wordt.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Alcohol tag”

 1. Zo leer ik je ook op dit gebied beter kennen :-)Zon en een fris glaasje rosé of een Rodenbach (met wat grenadine, hoe zoeter hoe beter) zijn mijn favorieten, maar veel nood heb ik niet. Schol!

  Like

 2. Ik heb ook niet veel nood hoor. Ik word er de laatste tijd gewoon heel moe van als ik twee glaasjes wijn op heb. De oude dag? 😉

  Like

 3. Ik weet dat er heel veel mensen zijn die zo nu en dan een wijntje of iets passends drinken, van de week dus zelf voor het eerst een fruitesse gedronken, was fris, ik vond het te doen, maar tegelijk net cassis… maar dan minder zoet. Ik drink eigenlijk bijna niet, vroeger omdat ik het niet lekker vond en bij uitgaan, vond ik het in de jaren 80 al veel te duur om een cocktail te nemen, toen was het namelijk… pisang ambon met jus, of rode bessen met jus, hahahaha En nog steeds, ook al lust ik inmiddels meer, zelfs whiskey met ginger ale op zijn schots dus… ik vind het gewoon te duur! Voor wat ik wel lekker vind dan…X

  Like

 4. Ben het met je eens hoor. 12 euro voor een gin tonic, alsof het niks is! Maar ik vind 3 euro voor een kopje koffie of thee ook veel te duur. Niks aan te doen, het is nu eenmaal zo.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: