Kleine Man update

Achttien maanden is hij nu, onze Kleine Man. Een echte jongen-jongen.

De pop die ik voor hem gekocht had interesseert hem totaal niet. Die wordt gewoon uit de speelgoedbak gekieperd. Een ba (bal) dient om tegen te sjotten met zijn maatje 21, niet om mee te gooien of te rollen. Met zijn auto (loopfietsje) roetsjt hij door de living, de keuken en de gang. Hoe sneller hoe liever. Het is een kleine waaghals, dat heeft hij van zijn papa.

De ‘auto’ van Wannes

Ik sta er altijd van versteld wat zo’n peutertje al kan. En hoe hij duidelijk kan maken wat hij wil en vooral wat hij niet wil.

Deze week was hij twee dagen bij ons want hij had de zesde ziekte. Hij was er echt ziek van, met hoge koortspieken. Heel zielig lag hij in de zetel en eerst wou hij gewoon niks. Tot hij met zijn kleine vingertje naar de TV wees, zich installeerde, en hij samen met opa moema (Bumba) ging kijken op TV.

Zijn groentepap wou hij niet. Nee zei hij en schudde zo hevig met zijn hoofd van links naar rechts dat ik er in zijn plaats hoofdpijn van kreeg. Een banaan wilde hij wel. Manaa … ja … toe (stoel) zegt hij dan want eten doen we in de stoel.

Voorbij rijdende auto’s kijken vindt hij ook tof. Auto, auto, auto roept hij dan. En toen hij van de week een wielrenner voorbij zag rijden riep hij opa! Ja, want opa draagt ook zo’n koerspak en een helm op de fiets. Dat heeft hij één keer gezien maar het heeft blijkbaar genoeg indruk gemaakt om het nog te weten.

Zwaaien, een knuffel, een kushandje, een high five, … het mini mensje kan het allemaal.

♥️ ♥️ ♥️

  

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

12 gedachten over “Kleine Man update”

 1. Hopelijk voelt hij zich inmiddels alweer iets beter. Het is zo sneu als zo'n kleintje zo ziek is.Toen onze oudste geboren werd kwam iemand op kraamvisite met een zelfde loopfietsje af. Dat fietsje is heel veel gebruikt door mijn beide kinderen en later schoof het door naar een schoonzus en is het door haar kinderen ook veel gebruikt.

  Like

 2. Nou ja, hier hetzelfde verhaal, de zesde ziekte eind april zoiets… hij is er nu pas overheen, dat hij weer zichzelf is… 14 maanden nu… en ik ben nog studerend hoe jongens zich ontwikkelen, want ja… ik ben alleen maar meiden gewend in de familie qua opgroeien, hahaha Zo vindt Luca het nog erg spannend om te lopen, wil hij ook nog niet, hij trekt zijn benen in zelfs als je hem neer wilt zetten, hahaha net zo'n marionet is hij dan. Te lief om te zien, maar goed, dat is normaal krijg ik van overal, bij jongens dan… en dat het ook zo over is, en ze opstaan en weg rennen ipv lopen, lol…X

  Like

 3. Rennen is het inderdaad. Wannes is van kruipen ineens overgegaan naar rennen. Hij was toen exact één jaar. En hij is zó vliegensvlug. Hij kruipt overal op en onder en als hij valt staat hij terug op en gaat gewoon door. We gaan nog wat meemaken met dat kind …

  Like

 4. Dit fietsje (auto dus, want als ik fiets zeg verbetert hij me) heeft bij mijn vriendin al voor 3 kleinkinderen dienst gedaan en ik denk dat zij het zelf ook al van iemand had gekregen.

  Like

 5. Via WordPress kon ik niet reageren op dit stukje.Pittig mannetje, dit. Belooft voor zijn toekomst.(heel mooi geschreven! – de liefde druipt eraf)

  Like

 6. Vreemd dat je niet kan reageren via WordPress. Ik had hetzelfde met reageren op WordPress blogs. Daarom had ik zelf een WordPress account aangemaakt. De duistere krochten van internet.Ja, onze kleinzoon is inderdaad een pittig mannetje. Een zalig kind.

  Like

 7. Het woord 'zijn' moest 'genieten' zijn. Sorry, maar je begreep het. PS ik kan ook altijd maar reageren via een omweg?

  Like

 8. Nu nog steeds? Vervelend hoor! Ik zal op den duur toch mijn blog moeten overzetten naar WordPress. Daar zie ik heel erg tegenop want dat gaat niet altijd goed.

  Like

 9. Whahahaha, nou ja… Luca dus niet nog.. die vind het nog eng, maar het blijkt normaal te zijn dat jongens eventueel later lopen en doen dan meisjes… lees ik, hoor ik van andere mama's…X

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: