Bloesems in Zeeland

Gisteren was het eindelijk weer eens lekker fietsweer. Bloesems waren ons doel. En daarvoor reden we deze keer naar Zeeland, de Zak van Zuid-Beveland meer bepaald.
Kersen en peren stonden volop in bloei, de appels laten nog even op zich wachten. Bijna allemaal laagstam fruitbomen hier en veel jonge aanplant. Totaal niet te vergelijken met de bloemenweelde van Haspengouw in de bloesemtijd.
Bloesems
Maar wel een heel mooie afwisselende rit dwars door de uitgestrekte Zeeuwse polder. We reden niet alleen tussen de bloesems, maar ook langs slootjes en waterplassen die druk bevolkt waren door watervogels, langs molens en weiden met witte lammetjes. En het mooiste was nog dat we vrijwel de enige fietsers waren. Helaas, helaas, op de volledige route is er – na de start bij Strandbrasserie De Landing in Baarland – slechts één plek waar je wat kan eten en/of drinken en dat is bij Van der Valk in Goes.  Maar toen hadden we al meer dan 30 kilometer op de teller staan.
Typisch Hollands landschap met grote boerderijen, molens, weilanden, …
Er stond wel een strakke wind, wat niet uitzonderlijk is in Zeeland. En – hoe kan het ook anders – die hadden we vrijwel de hele tijd op kop of van opzij. Je fietst hier dan ook meestal over de dijken. Het laatste stuk, langs de Westerschelde, spande op het vlak van wind echt wel de kroon! Het staat zelfs met een windsok aangegeven op de knooppuntbordjes. Voor mij persoonlijk een bad hair day. Maar toch weer 60 kilometer gefietst.
Waterplassen, Scheldedijk, strandje in Baarland, Bad Hair Day
Als het weer meezit gaan we morgen in de Betuwe Rondje Tiel fietsen.
Nog meer bloesems.
Nog meer dijken.
En hopelijk minder wind!

En donderdag fiets ik met mijn damesclubje. De bestemming is nog een verrassing, maar het zullen vast geen bloesems zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Bloesems in Zeeland”

  1. Mooie foto's. Heel misschien gaan wij dit weekend wel naar Zuid-Beveland toe om de bloesems te bewonderen. De Betuwe is ook mooi, daar ben ik twee jaar geleden geweest.

    Like

  2. Wij gaan gewoonlijk in Haspengouw voor de bloesems maar ik wil wel eens wat anders. Vandaar (hopelijk) morgen naar De Betuwe.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: