De volle maan vierdaagse

Zo noem ik de periode rond volle maan. Eigenlijk zou het de volle maan ‘viernachtse’ moeten heten, maar dat klinkt niet. In ieder geval, vorige week was het weer zover.

Ik heb al zolang ik weet last van volle maan. In die zin dat ik dan bijzonder slecht slaap. Ik slaap altijd slecht, maar rond volle maan is het nog een paar graden erger. Ach, zeggen ze dan, dat zit tussen uw oren.

Neen, dat zit niet tussen mijn oren. Sinds ik een activity tracker draag, kan ik gewoon ’s morgens op de app zien hoe goed of hoe slecht ik geslapen heb en dat patroon is heel anders tijdens de volle maan ‘viernachtse’.

Zo ziet een gemiddelde nacht rond volle maan eruit. Niet echt om vrolijk van te worden. ’s Morgens heb ik er niet zoveel last van, maar in de namiddag krijg ik echt mijne klop. Toen ik nog werkte ging ik gewoon ’s middags naar huis omdat ik totaal niet meer wist waarmee ik bezig was. Gelukkig kon dat omdat ik freelancer was en geen vaste werktijden had. Toen maakte ik mij er ook nog druk over. Sinds ik op pensioen ben houdt het mij minder bezig dat ik eens een paar nachten (nog) wat slechter slaap. Ik moet niks meer, heb de tijd aan mezelf. Maar halve nachten woelen en draaien … het blijft vervelend.

Over een dag of tweeëntwintig mogen we weer …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “De volle maan vierdaagse”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: