Tournée Minérale

En daar gaan we weer: Tournée Minérale, een maand zonder alcohol. Ik heb er niks op tegen dat mensen hieraan deelnemen maar zelf doe ik niet mee. Net zomin als aan ‘dagen zonder vlees’. Ik hou er namelijk niet van dat er mij iets wordt opgelegd, dat mijn leven gedirigeerd wordt door anderen. En bovendien ben ik ook gewoon een dwarsligger.

Ik vind het heus wel nuttig om nu en dan eens te detoxen, een tijd niet te drinken of op een andere manier op de rem te gaan staan, maar ik beslis zelf wel wat en wanneer. Niet dat ik zoveel drink trouwens. Hooguit eens een glas in het weekend of als we uit eten gaan. Thuis heb ik er nauwelijks behoefte aan.

Pineau de Charentes, Île d’Oléron, augustus 2018 – LEKKER!!

Wat ik dan weer zo gek vind: trots wordt er op Facebook en Instagram door de deelnemers aan deze actie gereageerd met ‘Ik Doe Mee‘, met daarbij dan een foto van Freixenet (cava) 0%, alcoholvrij bier of een G&T-glas zonder gin. Dan denk ik, mensen zet daar dan een glas water bij. Of cola voor mijn part. Of hebben jullie écht een probleem en kunnen jullie niet zonder iets wat eruit ziet als een alcoholisch drankje?

Datzelfde heb ik trouwens ook met vegetarisch eten. Mijn moeder at vaak vegetarisch maar er moest altijd wel iets bij dat op vlees leek. Een vegetarische burger of vegetarisch gehakt of zo. Haar maaltijd was niet compleet zonder. Ik heb het nooit gesnapt en ik zal het ook nooit snappen vrees ik.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Tournée Minérale”

  1. Ik doe ook niet mee, ttz ik drink al 7 jaar geen alcohol meer. Water, koffie en rooibos thee zijn mijn drankjes nu. Ik heb onlangs wel pastis zonder alcohol gekocht en af en toe een glaasje voor de maaltijd is best wel te smaken en helpt bij de spijsvertering.Ik begrijp wel dat men de mensen al eens wil bewust maken over hun alcohol of vleesverbruik, maar niemand wordt verplicht om mee te doen. De hele propaganda er rond irriteert mij wel.Wat vleesvervangers betreft gaat het voor mij om veschillende texturen en smaken op je bord, alsook natuurlijk de proteinen die we nodig hebben. Het kind moet een naam krijgen en burger, gehakt of worst gaat mij meer om de vorm en niet om waaruit de ingredienten bestaan. Vegetarische kipfilet of vegetarisch spek… is voor mij dan ook weer een stap te ver.

    Like

  2. Haha, zo te lezen ben je weer helemaal beter! Ik geef je helemaal gelijk trouwens: bepaal gewoon zelf hoe je je leven in wilt richten en laat je dat niet voorschrijven door een of andere hype. Je gezonde verstand gebruiken, veel mensen vinden dat al te veel moeite heb ik soms het idee.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: