Oost west, thuis best

Ja, we zijn weer terug. We hebben een prachtige rondreis gemaakt door de schitterende natuur van Costa Rica, maar het was extreem vermoeiend. De lange vlucht, het tijdsverschil van 7 uren, de soms lange busritten, de hitte en de hoge luchtvochtigheid … het gaat je niet in de koude kleren zitten.

Voor ons was het op nogal wat vlakken een reis buiten onze comfortzone om het met een hedendaagse term te omschrijven. Ten eerste was dit onze eerste groepsreis ooit, en ten tweede was het comfortniveau van de hotels toch wel een stuk minder dan wat we gewend zijn. Maar het was overal proper, we hadden overal warm en koud stromend water en op twee hotels na airco. Voor dit soort reizen dienen hotelkamers toch alleen maar om te douchen en te slapen.

We hebben heel veel gezien, soms lang moeten reizen met de bus, mooie wandelingen en boottochten gemaakt, modderbaden genomen in de hot springs, en zijn gisterenavond na 30 uren onderweg te zijn geweest weer thuis gekomen. Slapen in ons eigen bed heeft ons enorm deugd gedaan!

Ik ga proberen, zoals altijd, aan de hand van mijn notities een uitgebreid reisverslag in elkaar te flansen. Voor nu volsta ik met een kleine fotocompilatie. Eerst de jetlag maar eens voorbij laten gaan.

 Helmbasilisk ~ Arenal vulkaan ~ guaria morada (nationale bloem van Costa Rica)
Red torch ginger lily ~ banaantjes ~ red eyed green frog

Hangbruggenwandeling ~ oever van de rivier Bebedero ~ leguaan
drietenige luiaard ~ capucijneraap ~ cana flower

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Oost west, thuis best”

  1. Die foto's zien er in elk geval al veelbelovend uit! En van de hitte zal je hier in België even geen last hebben :-).

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: