Lekker #tag

Nog eens een vragenlijstje. Ik vond hem een hele tijd geleden bij Samaja. Een ‘lekkere’ tag …

Wat is je favoriete taart? 
Da’s al een moeilijke om te beginnen. Ik ben geen zoetbek en ik eet zelden taart. Heel soms laat ik me verleiden. Bij Patisserie Manus Bis bijvoorbeeld waar ze de allermooiste taartjes hebben evenals zeer lekkere koffie en een ruime keuze aan heerlijke verse biologische thee van Samova!

Met de auto of met de fiets door de regen?
Met de fiets? Ik dacht het niet. Ik fiets voor mijn plezier en daar hoort geen regen bij. 

Waar ontbijt je mee op zondag?
Hetzelfde als door de week: home-made granola met Griekse yoghurt en fruit. Op zondagmorgen ontbijten wij gescheiden want mijn man zit al om half negen op zijn fiets voor zijn zondagse 100 km rit. Op dat uur lig ik nog op één oor. We eten dan ’s middags wel anders dan in de week. Pistolets (en voor hem een koffiekoek, voor mij een croissant) met Franse kazen, krabsalade en andere lekkernijen.

Als je alles zou kunnen eten zonder ooit een slechte invloed op je gezondheid te hebben, wat zou je dan dagelijks op tafel zetten?
Allemaal dingen die slecht zijn. Boterpistolets met Franse kaas, pasta met een romige saus, garnalenkroketten, frieten met mayonaise en romige vol-au-vent, grote zakken ribbelchips. En slagroom … toch een kleine zoete zonde. Een goeie fles porto mag ook niet ontbreken.

Wat was je lievelingskostje als kind? Is dat nog steeds zo?
Ik heb geen idee. Mijn moeder was geen keukenprinses en iedere week kwam hetzelfde menu terug. Zo heb ik dat in ieder geval in gedachten. Ik heb eigenlijk pas leren eten bij mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder was wel een keukenprinses en zij schotelde mij dingen voor die voor mij onbekend waren maar voor hen heel normaal.

Wat is je favoriete gerecht ‘uit een pakje’?
Niets. Geen pakjes of zakjes hier.

Pakjessoep of sloten koffie?
Geen van beiden. Geen pakjes en maximum 3 tassen koffie per dag.

Hoe pimp jij je koffie?
Als met ‘pimpen’ de toevoegsels à la Starbucks bedoeld worden, dan moet ik passen. Koffie moet naar koffie smaken en niet naar vanille of caramel.

Cava of champagne?
Als het echt moet, liever cava. Maar eigenlijk drink ik geen van beiden echt graag.

Netflix of YouTuben?
Geen van beiden.

Wat is je favoriete fast food keten?
Quick. A rato van éénmaal per jaar. Maximum.

Je bent een Belg. Waar ligt de beste frituur?
Eigenlijk gaan wij niet dikwijls naar de frituur. Zelfgemaakte frietjes vinden wij lekkerder. Ik zou hier in de buurt ook geen echt goede frituur meer weten. Vroeger ja, dan was er ‘Vettige Rik’ op het plein aan het station. Klanten kwamen van heinde en verre voor zijn lekkere goudgele knapperige frieten gebakken in Ossewit. Dat was een goeie frituur. Zo maken ze ze niet meer tegenwoordig.

Hotelontbijt of high tea?
Hotelontbijt met alles erop-en-eraan. A la minute gebakken eitje, veel vers fruit, verse pistoleetjes en croissants, … Jammer dat in bijna alle hotels tegenwoordig afbakbroodjes geserveerd worden. En niet altijd van goede kwaliteit. Broodjes van de warme bakker hebben dus duidelijk mijn voorkeur.

All you can eat sushi of all you can eat pizza?
Ik zou niet weten waar ik dat ergens kan krijgen hier in de omgeving. Ik zou het ook niet doen. Zonde van het geld voor een kleine eter. Als ik moet kiezen tussen sushi of pizza, dan is het heel gemakkelijk: pizza!

Kaas- of chocoladefondue?
Kaasfondue, zonder twijfel.

Wat is je favoriete chill outfit?
Een huispak, a.k.a. pyjama. Alleen in de winter trouwens, bij de TV en voor het haardvuur. En niet als er bezoek is. 😉

Favoriete comfortfood als je ziek bent?
Als ik ziek ben eet ik eigenlijk alleen soep en drink ik liters thee.

Wat is je meest ongezonde eetgewoonte?
Dat valt nogal mee. Sinds ik diabetes heb, en te hoge cholesterol, let ik erg op wat ik eet. Waar ik niet aan kan weerstaan zijn de tweewekelijkse frietjes.

Wat is de meest smerige groente?
Rode biet vind ik echt niet te eten. Zoete aardappel, knolselder, pompoen ben ik ook geen fan van.

Vergelijk jezelf met lui dier?
Een kat die opgerold voor het haardvuur ligt en de hele dag haar zin doet.

Drink je frisdrank?
Nauwelijks. Soms, als ik hard gefietst heb, heb ik wel eens behoefte aan een glas cola. Echte cola, niet de light of zero versie.

Wat vond je vroeger van turnen op school?
Vre-se-lijk. Ik ben totaal niet sportief. Grondoefeningen ging nog wel, maar toestellen vond ik echt vreselijk. En onze turnjuf in het middelbaar was een kreng van de ergste soort. Ik was bang van haar, en ik niet alleen.

Wat zijn je favoriete sporten?
Huh … geen! Ik wandel en fiets eigenlijk omdat het moet. Nu ja, fietsen doe ik veel en graag het laatste jaar, maar sporten zal nooit een favoriete bezigheid worden vrees ik.

Wat vind je van zwemmen?
Ik zit graag in het water maar ik ben een slechte zwemmer. Zwemmen is ook een sport … zie hierboven!

Kan je met je tenen aan je mond?
Dat lijkt me sterk. Ik ga het ook niet proberen.

Hoeveel stappen zet je gemiddeld per dag?
Veel te weinig. Aan de aanbevolen 10.000 stappen kom ik bijna nooit. Ik probeer wel wat te wandelen en doe vaak boodschappen te voet als het weer het toelaat maar meestal blijft het steken bij zo’n 5.000 stappen.

Wat vind je van een elektrische fiets?
Mijn beste aankoop van de laatste jaren. Ik ben al aan mijn tweede bezig. Sinds ik mijn e-bike heb, fiets ik tenminste weer.

Als er een hemel zou bestaan, wat zou daar op het menu staan?
Allemaal dingen die ik lekker vind en niet mag hebben.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

7 gedachten over “Lekker #tag”

  1. Oh yak…. k blijf hangen bij de friet gebakken in ossewit, ja ooit, voor het eerst patat in België, wat vond ik dat smerig, hahahaha als tiener dus met school, Ardennen, overlevingskamp, 3 dagen… in… bij… nou, ben ik het weer kwijt.. maar de laatste dag, voor we de bus in gingen, at ik dus mijn eerste Belgische patat/friet… zo anders! X

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: