Je weet wel waar het begint …

… maar niet waar het eindigt!

Het begon allemaal met het feit dat onze inbouwhaard na 25 jaar aan vervanging toe was. Er is tenslotte niks zaligers dan in de winter (en de herfst, en de lente) bij een knetterend haardvuur te zitten. Dus lieten wij deze zomer een nieuwe – moderne – inbouw(hout)haard plaatsen. Hiervoor moest de schouw aangepast worden want de nieuwe haarden zijn veel dieper dan degene die wij hiervoor hadden. We hadden een modern ontwerp (met dank aan zoonlief) laten uitwerken en aldus geschiedde. Het is heel mooi geworden.

Met deze kleine doch ingrijpende ‘verbouwing’ moest de living natuurlijk ook herschilderd worden. Manlief zou dat gaan doen … al was er weinig animo moet ik eerlijk toegeven. Toen bedachten we dat eigenlijk het hele huis aan de binnenkant wel toe is aan een nieuwe laag verf. Offertes gevraagd en meteen maar door de zure appel heen gebeten. In januari komt de schilder.

Een nieuwe kleur op de muren vraagt natuurlijk ook om nieuwe decoratie. Mijn overgordijnen was ik al langer beu, die worden ook vervangen. Onze meubels houden we. Voorlopig toch!

En wat met die lelijke oude radiatoren? Nu we toch bezig zijn, zouden we die dan ook niet ineens vervangen? Offertes opgevraagd voor nieuwe radiatoren en het vervolg kan je al raden. Deze werden vorige week geplaatst.

Eigenlijk zou ik de dubbele deur in de salon ook wel willen vervangen. Onze deuren zijn nog de originele uit 1937 (behalve dat we er geslepen glas in hebben laten zetten) en de meeste trekken scheef. Het heeft me eigenlijk nooit echt gestoord maar nu we toch bezig zijn … ineens maar alle binnendeuren beneden vervangen. Maatwerk helaas, want zo’n hoge deuren vallen buiten de standaardmaten. De offerte is onderweg ….De offerte is binnen en ik viel bijna van mijn stoel. Voor de prijs van één dubbele deur en twee enkele – hele mooie glazen deuren weliswaar – kan ik een hele nieuwe keuken kopen alles erop en eraan. Dat worden helaas geen nieuwe binnendeuren.

Nu we dan ook nog de keukentoestellen vervangen hebben met een dampkap met veel hoger debiet, een supersnelle inductiekookplaat en een pyrolyse-oven die zichzelf reinigt, denk ik dat we het hierbij gaan houden.

Dat is tenminste het plan.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Je weet wel waar het begint …”

 1. Maar dat is toch geweldig, Myriam! Een up-to-date huis maakt je blij voor een heel aantal jaren. Ik zelf ben een plannenmaker. Er moet hoognodig een en ander worden vernieuwd, maar ik ontzie de rommel. Veel succes met alles!

  Like

 2. Dank je wel Nell. De rommel … we hebben het zo geregeld dat de schilder komt terwijl wij op reis zijn. Ik word anders helemaal gek.

  Like

 3. Tjonge, dat is wel heel veel wat jullie in korte tijd (laten) doen! Maar hoe hoog zijn jullie binnendeuren? Want tegenwoordig zijn er al 3 standaardmaten, de hoogste standaardmaat is 231,5 cm, dus misschien vallen jullie deuren dan niet onder maatwerk, en blijven ze wat minder duur?

  Like

 4. Jawel, helaas maatwerk (zowel in breedte als in hoogte). Ofwel breekwerk in huis. Maar het wordt geen van beide want de offerte is inmiddels binnen en ik viel bijna achterover op mijn stoel. Voor de prijs van één dubbele deur en twee enkele heb ik een volledig nieuwe keuken alles erop en eraan. Gaan we dus niet doen.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: