Terug thuis!

We zijn weer thuis en dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Avia Partner, de bagage-afhandelaar op Zaventem, besloot om vanaf vrijdag te gaan staken. Gevolg: afgelaste vluchten in Brussel en omgeleide vluchten naar Brussel. Bij de check-in in Alicante kregen we te horen dat onze vlucht van 17u10 zou omgeleid worden naar Lille en we dan met bussen naar Zaventem zouden worden gebracht. Geen verdere uitleg. Maar bon, niets aan te doen en lijdzaam ondergaan. Mensen die rechtstreeks naar de gate waren gekomen, wisten niet eens dat we op Lille zouden vliegen!

In plaats van om 17u10 op te stijgen werd het 18u50. Stipt 21 uur zijn we geland in Lesquin en toen is de chaos pas begonnen. Lesquin heeft slechts twee bagagebanden en die werden allebei gebruikt om de koffers van passagiers van vier verschillende vluchten af te leveren. Gevolg: een over en weer geloop van misschien wel 300 mensen. Ik kan je verzekeren: als een mens aan zijn gerief wil geraken, dan doet hij rare dingen! Goede manieren zijn op zo’n moment vrijwel onbestaand.

Enfin, dat was het ergste nog niet. We veronderstelden dat er bussen zouden klaarstaan om ons naar Brussel te brengen. Wat niet het geval was. Er stonden twee navettes van de luchthaven klaar, goed voor zo’n 60 man. En de andere 130 passagiers? Geen idee. Communicatie? Nul.

Het was ondertussen 22 uur en net toen ik op het punt stond een hotel te bellen kwamen er drie grote dubbeldekbussen aangereden. 22u20 zijn we vertrokken en om tien minuten over middernacht waren we eindelijk in Zaventem waar onze zoon ons stond op te wachten, want de laatste trein naar huis konden we ook niet meer halen. Goed één uur waren we thuis … net geen twaalf uren onderweg geweest door-to-door.

Thuis niet meer eerst uitgepakt zoals we altijd doen, maar recht ons heerlijke bed in gedoken. En zalig geslapen!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Terug thuis!”

 1. Zo dan! Dat was dus nog even een wereldreis om gewoonweg thuis te komen… Welcome home, en dat heerlijke slapen snap ik helemaal ;-)X

  Like

 2. Zeg dat wel. Maar ik was zó blij dat ik die bussen zag aankomen want het enige waar ik naar verlangde was mijn eigen bed.

  Like

 3. Ja hoor, maar volgend jaar doen we toch iets anders. Drie keer ongeveer dezelfde bestemming is niets voor mij. Dat wist ik eigenlijk al, maar is nu nog eens bevestigd.

  Like

 4. Jammer dat de terugreis zo slecht verliep en een stuk langer duurde dan normaal.Ik ga ook niet graag meerdere keren naar dezelfde bestemming.

  Like

 5. Dat snap ik echt, hahahaha dat heb ik ook altijd, waar ik ook geweest ben, al is het een weekendje bij familie of vrienden 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: