Drang

de drang

zelfst.naamw. (m.)

uitspraak:   [drɑŋ]


sterke behoefte 
neiging waaraan geen weerstand kan worden geboden  
synoniem: impuls. 

Ik noem het ook een kleine afwijking.
Die kleine afwijking uit zich bij mij in het (blijven) aanschaffen van zeep, stukken zeep bedoel ik dan, en in mindere mate (witte) handdoeken en (witte) washandjes. Als ik zie wat er in de linnenkast staat en ligt aan marchandise … daar kan nog een hele generatie mee verder. 

En het erge is dat ik mij daar terdege van bewust ben. Maar als ik ergens mooie doosjes zeep zie, dan sta ik er al mee aan de kassa voor ik het goed en wel besef. Ik breng ze ook van overal mee ; hoe onbekender het merk en hoe vreemder de samenstelling, hoe liever. Zeep met olijfolie, met komkommer, met munt, met sesam & kastanje, … je kan het zo gek niet bedenken of het ligt hier in de kast (behalve fruitige geuren dan). Artisanale zepen zowel als fabrieksspul.

Deze heb ik nog niet … we zullen nog eens naar Porto of Lissabon moeten!!


Soms zijn het regelrechte miskopen trouwens. Zo had ik ooit uit een of ander buitenland vier stukken zeep meegebracht in een heel mooie verpakking. Want als er vier varianten zijn, dan ga ik er geen twee of drie laten liggen. Neen, dan wil ik ze allemaal. Maar wat een vervelende textuur hebben die dingen! En de ene die nu in de badkamer aan de lavabo ligt ruikt ook niet lekker.

Of we die stukken zeep allemaal gaan gebruiken? Ik weet wel zeker van niet want zoveel zeep in deze vorm gebruiken we niet. Alvast iets voor in de nalatenschap. 🙂

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Drang”

 1. Dat moet haast wel lekker ruiken bij jullie thuis :-)Ik had een la in een kastje dat vol zat met gewone stukken zeep: gekocht, gekregen, uit nalatenschappen (want weggooien is zonde. Wel verpakte zeep trouwens). Maar ik kocht meestal zeeppompjes. Sinds een paar jaar maak ik mijn zeepvoorraad op en eigenlijk doe je gewoon veel langer met een stuk zeep dan met een zeeppompje.Dat jij je stukken zeep nooit gaat gebruiken snap ik. Een verzameling is om te bewaren en niet om op te maken.

  Like

 2. Je bent niet alleen, Myriam. Mijn zwak voor zeepjes is ook groot. Gastenzeepjes verzamel ik in grote glazen potten. Het heeft iets kneuterigs, maar het staat zo leuk en het ruikt zo lekker.

  Like

 3. Ik durfde het eigenlijk niet te zeggen, maar in hotels neem ik ook altijd de zeepjes mee. Met onze uithuizigheid zal je begrijpen dat we er hier bij wijze van spreken bijna een winkeltje mee kunnen beginnen. Wel een goed idee om ze in een mooie glazen pot te doen. Nu liggen ze allemaal in dozen zo maar te liggen.

  Like

 4. Ik koop er meestal niet zelf maar krijg ze van vrienden en familie die op reis zijn geweest. Dat doe je toch niet weg hè. Maar het is een mooi idee om die in een glazen pot te stoppen en op de badkamerkast te zetten!

  Like

 5. die rare gewoonte heb ik ook … dat is toevallig.ik breng van overal zeepjes én keukenhanddoeken mee want ik wil geen souvenirs om in de kast te leggen maar iets nuttigs en aangezien die handdoeken na een tijdje toch minder proper te krijgen zijn vind ik dat iets nuttig !

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: