Verkiezingspropaganda

De straten staan weer vol reclameborden ; de brievenbussen puilen uit. Zelfs de sticker ‘geen ongeadresseerd drukwerk’ op onze brievenbus is van geen tel als het verkiezingsdrukwerk betreft. Verkiezingsdrukwerk MOET je aanvaarden, of je dat nu wil of niet. En wij willen dat niet, hebben daar totaal geen behoefte aan. Het hieraan verspilde papier gaat linea recta van de brievenbus in de papiercontainer.

De budgetten voor de campagnes zouden volledig moeten afgeschaft worden.
Dat ze een crowdfunding opzetten, of voor mijn part een wafelenbak organiseren.
Maar stop met ons belastinggeld hieraan te verkwanselen.
Ik kan wel nuttiger zaken bedenken om ‘ons’ geld aan te besteden.

Myriam For President! 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

5 gedachten over “Verkiezingspropaganda”

 1. Ja, dat laatste denk ik ook wel. Als ik alleen al aan de wegen denk bij jullie. Wat me enorm verwonderde onlangs was dat er kilómeters weg afgezet waren vanwege werkzaamheden en dat je helemaal niemand zag werken. Ik moest ineens weer denken aan die borden 'Verboden op de werken te komen' die altijd bij de Belgische oma van mijn ex-man in de straat in Gent-Brugge stonden. Daar gebeurde dus ook nooit wat, want als we er een half jaar later opnieuw kwamen, was de situatie nog precies hetzelfde.

  Like

 2. Klopt helemaal wat je zegt. Maanden en maanden duurt het vooraleer er hier iets af geraakt. En dat komt heel vaak omdat er een verschil is tussen gewestwegen, autosnelwegen, provinciale wegen, gemeentelijke wegen … dat zijn allemaal verschillende potjes. In Nederland gaat dat allemaal veel efficiënter en vooral sneller! En dan hebben we het nog niet over de kwaliteit van de wegen gehad. Wij lachen er tegenwoordig al mee als we vanuit het buitenland de grens over gaan: naamborden zijn niet nodig. Je voelt vanzelf dat je weer in België bent.

  Like

 3. Inderdaad. Ik woon ook half in België en het schijnt zelfs dat ze aan je deur kunnen komen voor een verkiezingspraatje. Ook wel weer een soort uitdaging. Zo ben ik ooit eens in gesprek gegaan met de Jehova's. Ze konden helaas niet van me winnen…

  Like

 4. In de kleine dorpen in de 'Vlaanders' zou het best wel kunnen dat ze aan je deur komen bellen. Dat gelukkig hier nog net niet. Jehova's hebben we hier ook. Gehad tenminste, want ik heb ons op de lijst 'niet meer bezoeken' laten plaatsen. Het heeft even wel geduurd voor ze het begrepen … hardleers die mensen. Maar ik heb er echt geen boodschap aan.

  Like

 5. Zo denk ik er ook over: recht de vuilnisbak in .Jammer voor het geld dat er aan besteed wordt. Zou beter voor goede doeleinden gebruikt worden. Tegenwoordig steekt er elke dag wel een briefje in je bus en ook komen ze aan je deur bellen. Als ik het opmerk doe ik niet eens open.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: