Spaanse les

Vanaf vorige week zit ik terug een halve dag per week op de schoolbanken. Ik ben begonnen aan een vierjarige cursus Spaans. Had vorig jaar al terug een korte cursus van 10 lessen opgenomen, maar ik wil de taal opnieuw goed beheersen en dan moet je gewoon voor het ‘echte’ werk gaan. De woordenschat zal nog wel lukken, maar de grammatica zal er opnieuw moeten ingedramd worden.

Ik heb lang geaarzeld want het is een cursus waarbij je ook examen moet afleggen om door te mogen gaan naar een volgend jaar. Examen doen is nooit mijn dada geweest, brengt te veel stress met zich mee. Maar het was dit of niks.

Wel jammer dat ik de hele maand oktober al moet brossen want dan zijn wij in Spanje. Kan ik daar alvast weer gaan oefenen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

5 gedachten over “Spaanse les”

 1. Succes! Ik zou de mijne ook mogen opfrissen, maar zie er het nut niet van in, aangezien we niet naar Spanje gaan en het ook (nu toch) niet zinnens zijn.

  Like

 2. Wij zijn natuurlijk wel vaak in Spanje en dat is dan ook de praktische reden voor de cursus, maar ik doe het ook om mijn geheugen te trainen. Da's echt nodig bij mij …

  Like

 3. Succes! Best lang, 4 jaar. Wat je zegt over het geheugen trainen komt me erg bekend voor. Ik zit aan Portugees te denken, dat heb ik altijd zo'n mooie taal gevonden en makkelijk om er wat basiskennis van te hebben als we over een jaar of 2 eens wat langer daar op vakantie gaan. Misschien zou ik het in vroegere posten van je kunnen lezen, maar gaan jullie overwinteren of zo in Spanje?

  Like

 4. Nee, we gaan niet overwinteren. We gaan de hele maand oktober … de zomer met een maand verlengen dus. Hebben we vorig jaar ook gedaan en is prima bevallen. We hebben wel overwogen om een maand of drie, vier te gaan overwinteren, maar we zouden te veel heimwee hebben naar ons leven hier. En ondertussen hebben we ook een kleinkind!! Portugees lijkt me heel erg moeilijk. Vooral de uitspraak. Ik kan het lezen, maar ik versta de mensen niet. Heel erg frustrerend! Eerst dat Spaans maar weer eens opnieuw onder de knie krijgen.

  Like

 5. Veel courage en ook veel succes. Ik heb jaren cursussen gevolgd voor internet en aanverwanten en er zijn zelfs vriendschappen ontstaan en contacten die nog altijd blijven duren.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: