De week

De eerste keer dat ik een weekoverzicht maak, maar wat een prettige drukke week heb ik achter de rug.

Het begon al maandag met een lunch met mijn vriendin. Doet altijd zo’n deugd om weer bij te praten, over kinderen en kleinkinderen, kleine en grotere zorgen, … We zien elkaar zeer regelmatig maar onze gesprekken vallen nooit stil. Zo fijn om al 50 jaar zo’n goede vriendin te hebben.

Dinsdag kwam ’s morgens in alle vroegte de keukenboer onze nieuwe keukentoestellen installeren. Een aantal waren na een jaar of twaalf aan vervanging toe. D.w.z. de dampkap was kapot en er was een barstje in het glas van de kookplaat. En ik had zin in een oven die ik met veel minder moeite kan reinigen. Dus: nieuwe dampkap, nieuwe inductiekookplaat en nieuwe pyrolyse oven met veel te veel functies. Dat wordt nog flink oefenen … en de handleiding lezen!

Dinsdag namiddag hadden we ook nog onze Kleine Man. Onze wakkere Kleine Man. Wat een energie heeft dat kind. En hij weet al heel goed wat hij NIET wil. Hij schudt gewoon ‘nee’ met zijn hoofdje. Negen maanden!

Woensdag was het Moederdag. Ja, wij in het Antwerpse moeten ons toch altijd onderscheiden van de rest van het land. Daarom vieren wij op 15 augustus – Maria Hemelvaart – Moederdag. Toen mijn moeder nog leefde was dit altijd een echte familiedag, met broer en zus en aanhang. We deden dan een huifkarrentocht, of we maakten een wandeling. En een traiteur zorgde voor een lekker diner. Nu viert ieder het met zijn eigen gezin. Wij dus ook: met zoon, schoondochter en Kleine Man. Sinds Wannes geboren is, komen ze niet vaak meer eten. Ik begrijp dat het moeilijk is met zijn slaaptijden, maar wij missen het wel heel erg. Daarom genieten we er dubbel van als ze wel eens komen. Ik kook dan extra lekker en we drinken een goed glas wijn. En we kijken met vier verliefd naar Kleine Man.

Donderdag moest ik ’s morgens naar de nagelstyliste voor een nieuw kleurtje op mijn nagels. In de namiddag heb ik nog een flinke fietstocht gemaakt met mijn vriendin want manlief was met zijn fietsclub op stap.

Vrijdag dan hadden we afgesproken met onze ‘pensioenvrienden’. Hen hebben we leren kennen tijdens een ‘pensioenweek’ die door de respectievelijke werkgevers aan hun werknemers + partner wordt aangeboden als voorbereiding op het pensioen. Dat is nu drie jaar geleden en het was een hele toffe week. Het klikte eigenlijk direct tussen tenslotte allemaal mensen van verschillende bedrijven die elkaar nooit eerder gezien hadden. En we zijn contact blijven houden. Zo waren we dus vorige vrijdag te gast in Overijse, de druivenstreek, waar we eerst een rondleiding kregen bij Wijnkelders & Druivenserren Soniën waarna er natuurlijk uitgebreid moest gedegusteerd worden. En waar we tegen een redelijke prijs de befaamde Leopolddruiven hebben kunnen aanschaffen.
In de vroege namiddag begaven we ons dan ge-dertien-en naar ’t Gebroken Hof waar we de rest van de middag al etend, drinkend en pratend op het terras hebben doorgebracht. Een heerlijke dag!

Zaterdag was er ’s avonds in ons eigen mooie Arboretum een feest van de ‘overjaarse jeugdclub’ waar we lid van zijn. Met maar liefst 140 man hebben we ‘tot een kot in de nacht’ genoten van plezante sketches, oude foto’s die geprojecteerd werden, optredens van het folk-duo Tom & Aurélie en van het kwartet Suspiro del Sur met hun zwoele klanken. Ook van heel veel lekkere hapjes en drankjes, maar vooral van het gezelschap van goede vrienden en kennissen.

Tom Theuns & Aurélie Dorzée

Zondagmorgen, ondanks het late uur van zaterdag, toch al redelijk op tijd uit bed want ik was jarig en we gingen met onze kinderen en Kleine Man (uiteraard) ontbijten bij Het Strijboshof hier in de buurt. Een lekker uitgebreid ontbijt met een glaasje bubbels. Een voortzetting van de avond ervoor …

Zondagmiddag (en ook nog maandag) heb ik dan zeer zeer last minute een aantal hotels gebeld, en français, om kamers vast te leggen voor de volgende weken want we kregen het in onze kop om te gaan fietsen langs de Atlantische Kust in Frankrijk over de Vélodyssée. Dat is een fietspad dat van Roscoff in de uiterste noordpunt van Bretagne tot in Hendaye (Frans-Baskenland) loopt.

Het was de bedoeling om maandagmorgen (gisteren dus) te vertrekken, maar beschikbare logies vinden was moeilijker dan ik had gedacht. Dus vertrekken we woensdag en we breken de – voor ons – lange rit in tweeën aan de Loire. Wij zijn het niet meer gewend om zo’n lange afstanden te rijden sinds we de luxe van fly & drive gewoon zijn. Maar als je je eigen fietsen mee wil nemen, dan heb je bijna geen andere keuze. Van de Loire rijden we dan naar onze eerste locatie, in La Rochelle, waar we vier nachten blijven. Nadien rijden we verder zuidwaarts naar Île d’Oléron en nadien nog zuidelijker naar Biscarrosse.

Laat de fruits de mer en de zalige wijnen uit de streek maar komen …

Tot over een paar weken!!!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

11 gedachten over “De week”

  1. Wat een drukke, maar zeer interessante week.Wij hebben ook een pyrolyse oven (net als in ons vorige huis en ik wilde er per se weer een) en hij bevalt uitstekend. Eens in de paar maanden de boel flink laten branden en hij is weer schoon. Heerlijk.Ik gebruik nog niet eens de helft van alle mogelijkheden op de oven, gun me daar de tijd niet voor.Wij vertrekken donderdag voor een 2-weekse vakantie, twijfelen nog over de Bodensee of de Vendée. Er moet goed te fietsen zijn (nemen onze eigen fietsen altijd mee) en van de Bodensee weten we dit uit ervaring zeker, maar nu ik jullie route lees….. Vanavond eens goed kijken op het www, moet nu oppassen, dus komt het er niet zo van. Het weer schijnt redelijk goed te worden aan de westkust in ieder geval.Heel veel plezier!

    Like

  2. Je gelooft het nooit, maar wij twijfelden tussen … de Atlantische Kust en de Bodensee! Wat de doorslag heeft gegeven is het feit dat het te kort dag was om de tocht rond de Bodensee nog georganiseerd te krijgen want we wilden dan helemaal rond, met bagagetransport enz. En het stuk van de Atlantische Kust dat we nu gaan doen, daar zijn we nog niet eerder geweest. Wie weet komen we elkaar nog tegen?! Fijne vakantie in ieder geval.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: