Als de verveling toeslaat …

Met dit hete weer zit ik veel te veel binnen en gebeurt het mij meer dan eens dat de verveling toeslaat, en dat ik (nog) meer dan anders aan mijn laptop gekluisterd ben. Niet getreurd, ik steek altijd wel wat op tijdens zo’n surftocht.

Zo wist een berekeningsmodule mij te vertellen dat ik vandaag precies 23.360 dagen oud ben, goed voor 3.337 weken … of 33.638.400 minuten.

En wist je dat …

… Jeanne-Louise Calment, de oudste mens ooit van wie de geboorte- en sterfdatum officieel vaststaan, maar liefst 96 jaar van haar leven gerookt heeft en lange tijd één kilo chocolade per week at. Ze is 122 jaar geworden. Had ik dat eerder geweten, dan was ik misschien toch maar beter niet gestopt met roken op mijn 39ste. 😉

… mensen die veel dagdromen een efficiënter brein hebben dan niet-dromers? Wetenschappelijk bewezen! Nu vind ik mezelf wel vrij efficiënt en georganiseerd en ik ben altijd een dagdromer geweest. Ook feitelijk bewezen dus.

… er niet één normaal Nederlands woord rijmt op het woord ‘twaalf’. De rest van de dag heb ik er mijn kop over gebroken om een Nederlands woord te vinden dat rijmt op twaalf. Tevergeefs.

Maar vandaag gaan we ons niet vervelen want straks komt onze Kleine Man. Dat wordt weer genieten … als hij tenminste niet de hele middag slaapt.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Als de verveling toeslaat …”

 1. Nu ga ik de hele dag denken over 'twaalf' haha.Ik moet wel heel efficiënt zijn, want ik kan dagdromen als de beste 😉

  Like

 2. Momenteel is ook bij mij m’n Ipad een troostverschaffer. Zonder er ook maar iets voor te hoeven doen, brengt het de wereld bij je binnen. Ik surf van m’n landelijke krantjes naar regionaal nieuws, van Fb naar allerhande blogs en zelfs een spelletje gaat er af en toe wel in. O ja, de e-books niet te vergeten! Ik heb tegenwoordig zelfs een abonnement voor het onbeperkt lezen.

  Like

 3. Hier wordt ook wat afgelezen! Abonnement voor onbeperkt lezen … zou me ook wel interesseren. Kan je de boeken ook downloaden op een e-reader of alleen lezen op de tablet/iPad?

  Like

 4. Binnen zitten, voorheen zou ik dat ook gedaan hebben, maar met mijn nieuwe sport, sta ik juist buiten op de baan, in de volle zon ook nog vaak, met briesjes of zelfs windstil, en ik geniet op en top! Er is gelukkig altijd weer een douche thuis die ik aan kan zetten, nog wel ;-)Van dat roken, en de 122 jarige, ik zeg altijd al dat het onzin is, omdat ik juist mensen onderuit zie gaan die nog nooit een sigaret in hun leven hebben gerookt en net zo ziek worden en eraan sterven…. 😦 Maar ja, iets moet de schuld krijgen…. Wat mij vooral opvalt bij deze mensen die over de 100 worden? Dat ze vaak een boerderij in bezit hebben of iets dergelijks en tot op hoge leeftijd nog in hun moestuin bezig zijn, hun regelmaat, met een jenever of borrel elke dag ergens, en al rokend of niet… ze zijn bezig en blijven bezig, en wellicht nooit uit hun provincie geweest zelfs, nul vakanties of zo… dat valt mij telkens weer op ;-)X

  Like

 5. Goh, dan kan jij wel heel goed tegen de hitte. Ik met het jaar minder. Van zodra de 30 graden in zicht is, blijf ik lekker binnen. Ter info, gisteren was het hier weer 37 graden en de ozonconcentratie was super hoog … echt niet gezond om dan buiten te zijn.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: