The long hot summer (2)

Zomer is het nog altijd en zal het ook nog een tijd blijven, als we onze weerman- en vrouw mogen geloven. Ik heb er op zich niks op tegen. Ik doe ’s morgens mijn boodschappen, begraaf me overdag in mijn huis met de rolluiken naar beneden en de airco aan en doe ’s avonds als het afgekoeld is een rit(je) met de fiets. Makkelijk vol te houden op die manier.

Alleen de tuin … die ziet er vreselijk uit. We zijn nog maar net over de helft van de maand juli en de planten en bloemen staan erbij of het einde zomer is. Om de paar dagen doe ik een rondje tuin/terras om de verwelkte bloemen af te knippen. Het is gewoon niet meer bij te houden. Akkoord, de lobelia en de andere eenjarigen heb ik een beetje verwaarloosd. Die hebben alleen maar water gehad. Er is ook geen beginnen aan om de verwelkte bloempjes daaruit te halen. Maar de echineacea (zonnehoedjes) die bijna geen kleur meer hebben, en de hortensia’s die al bruine bloemblaadjes hebben … Om van de rozen nog maar te zwijgen. Ze komen open en je hebt amper je rug gedraaid of ze zijn alweer verwelkt. Lichtelijk overdreven, maar u begrijpt wat ik bedoel.En over het gazon zwijgen we beter helemaal.

Gelukkig hebben we ook nog bloemen die blijkbaar zeer goed gedijen met dit hete weer: de stokrozen. Nooit hebben we er zoveel gehad. Andere jaren werden de bladeren heel snel geel. Nu zien ze er allemaal nog fris en fruitig uit. Toch nog iets moois om naar te kijken.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “The long hot summer (2)”

 1. Wij hebben alleen een balkon en ik geef elke dag water, maar ook bij ons dit jaar een stuk minder bloei helaas.

  Like

 2. Jammer hè. Zit je de rest van de zomer op zo'n bruine dingen te kijken. En nu al alles weghalen vind ik ook maar triest.

  Like

 3. Je blijft maar watergeven hè, als je ze een beetje leuk wilt houden? Ik doe 's morgens vroeg een ronde met vele gieters water en pluk zo veel mogelijk dode bloemen overal uit, want dat helpt wel. Al zijn een paar planten in potten wel dor en droog, die nemen niets eens water meer op.Mooie onderste foto.

  Like

 4. Dank je. Die stokrozen zijn ook zo'n dankbare planten. Krijgen niet eens iedere dag water en gedijen prima in de zon en de hitte.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: