The long hot summer

Een lange warme zomer, die beleven we nu. Een heerlijke zomer wat mij betreft. Niet té heet (*), niet benauwd, en altijd een briesje. Lekker weer om ook eens iets anders te doen dan binnen in de airco zitten.

Fietsen bijvoorbeeld, en dat doen we bijna dagelijks. Fietsen op de fietsdrager en een eind met de auto rijden. Op die manier ontdekken we telkens weer nieuwe plekjes in binnen- en buitenland want fietsen in eigen omgeving verveelt mij al snel. Hoewel het ook ‘bij ons’ erg mooi is om te fietsen door bos en hei.

(*) Dit stukje had ik al voorbereid voor we zaterdag op weekend vertrokken naar zee. Het was er zó heet en vochtig, vooral gisteren echt niet te doen. 

Kalmthoutse Heide
De Uitlegger, Kapellen-Brasschaat
 
Dreef in Essen

 Park Brasschaat

 Mechelen

 Vrijbroekpark Mechelen

 Vrijbroekpark Mechelen

 Eppegem

 Rondje Veerse Meer

 Rondje Veerse Meer
Rondje Veerse Meer
 Het Zwin

 Zonsondergang boven de Noordzee (De Haan)

 Beeldententoonstelling op de zeedijk aan de Belgische kust

’s Avonds eten we buiten op het terras of in de tuin, thuis of elders, en we genieten volop van de lange zomeravonden. En van al dat heerlijke eten.

En de zomer … laat ons hopen dat hij nog lang niet voorbij is.

  

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

9 gedachten over “The long hot summer”

 1. Wij blijven daarom niet thuis maar gaan niet bepaald in de zon lopen. Luc kan echt niet tegen de warmte. Ik wil het risico niet lopen dat hij nog eens een zonneslag krijgt. Dat is echt om schrik te krijgen.

  Like

 2. Ik kan er ook niet tegen. Word er fysiek ziek van … maag- en darmproblemen. Gisteren aan zee met de vochtige hitte had ik er alweer van. Immodium en Motilium zijn dan nooit ver weg. En dan te weten dat ik in mijn jonge jaren uren in de zon kon liggen.

  Like

 3. Luc heeft er blijkbaar nooit tegen gekund, ook niet als kind. Hij belandde sowieso bij 't Rood Kruis bij de speelpleinen.In gaan liggen, deed ik eigenlijk niet echt. Maar ik had geen last van er in rond te lopen. Nu doe ik dat ook liever niet meer.

  Like

 4. Ik heb genoten van je prachtige foto's. Zelf vind ik het een hele fijne zomer. Behalve dan 's nachts.. dan vind ik het echt veel te warm. In de zon ga ik ook nooit lopen of zitten, want dan begin ik meteen een ander kleurtje te krijgen en als ik dan nadien een ander kleedje aan wil… dan lijk ik echt voor gek rond te lopen.

  Like

 5. Dat ander kleurtje heb ik ook heel snel. Ik heb een paar dagen gefietst met dezelfde sandalen aan … niet om aan te zien al die witte strepen op mijn voeten. Ach, het verdwijnt wel weer in de winter. Liever zo dan een hele zomer regen.

  Like

 6. Vandaag (woensdag) is het heerlijk, maar gisteren vond ik het veel te warm en de dagen ervoor ook. Een weekje wat afkoelen zou ik niet erg vinden, maar dat is dan wel weer minder leuk voor de mensen die nu vakantie hebben.Prachtige foto's van jullie fietstochten, die me echt de moeite waard lijken.

  Like

 7. Van mij mag het ook wat minder hoor. Morgen alweer dertig graden, dat zijn er minstens vijf te veel. We maken inderdaad wel mooie fietstochten. Overigens vaker in Nederland dan in België (we wonen vlakbij de grens). Het is daar zoveel rustiger rijden met overal afgescheiden fietspaden. Daar kunnen we in België nog wat van leren!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: