Nestje

Enkele weken geleden ontdekten we een vogelnestje in onze blauwe regen. Hoog en droog en goed verstopt, maar het gezang van vader merel heeft hun veilig plekje verraden. Als ik op mijn tippen sta zie ik net het kopje en de bek van moeder merel.

Gisteren ging manlief nog eens voorzichtig naar het nestje kijken. Moeder merel zat niet op haar nest. Vanmorgen nog hetzelfde.

Al dagen zijn we heel benieuwd of er eieren in het nest liggen en dit was het moment om de ladder te nemen en eens te kijken. En, ja hoor, vijf prachtige eieren.

Maar geen moeder merel om ze uit te broeden.

Geen twee minuten later zie ik vader merel in de seringenboom aan de overkant van de blauwe regen en hij begint me daar te roepen!

Manlief komt terug binnen om het fototoestel te nemen, gaat weer naar buiten en kruipt op de ladder om een foto van de eieren te nemen en al vanaf de tweede trede ziet hij terug een kopje en een bek. Vader merel heeft ons vast in de mot gehad en zijn vrouwtje tot de orde geroepen.

Nu maar hopen dat de merel op haar nest blijft en dat de eitjes uitgebroed worden. Ik denk wel dat we het duidelijk gaan horen als het zover is!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

5 gedachten over “Nestje”

  1. Het is een wonderlijke wereld, de vogelwereld. Wij hebben al jaren achtereen steeds nestjes in onze vogelhuisjes en we begrijpen nog steeds niet veel van het broed- en uitvliegbeleid. Soms kan moeder tijden wegblijven van haar eieren. Zijn ze eenmaal uitgebroed vliegen pa en ma afwisselend met voer naar de kuikens. Bij het uitvliegen lijken de ouders soms ook ver weg te zijn, maar ja, wij mensen zien niet alles.

    Like

  2. Ik vind het fascinerend om het hele proces te volgen. Alleen al hoe ze zo'n nest in elkaar knutselen is toch fantastisch?!

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: