Op jacht

Ik ben op jacht.
Naar schoenen meer bepaald.
Mijn nichtje, tevens metekind, trouwt op 5 mei.
Een kleedje heb ik al.
Echt, het broekenmens gaat een kleed dragen.
En daaronder kan ik natuurlijk geen sneakers aan.
Ik moet geklede schoenen hebben.
En ik vind niks naar mijn goesting.
Omdat ik niet weet wat ik eigenlijk zoek.

De verko(o)p(st)ers in de diverse schoenenwinkels die ik bezocht heb probeerden me hakken aan te praten want “dat is toch elegant bij uw kleedje“. Zeker, dat ga ik niet ontkennen, maar ik kan er niet op lopen. En ik heb in mijn leven al genoeg “zitschoenen” gehad die na één of twee keer dragen niet meer uit de (schoenen)kast kwamen.

Vroeger – nu spreek ik van tien en meer jaren geleden – was het een plezier om schoenen te kopen. In elke schoenenwinkel die ik voorbij kwam zag ik wel iets wat me aanstond. Toen moest ik echt op de rem gaan staan. En nu … het lijkt wel of iedereen – jong en oud – deze zomer op sneakers moet lopen want die vind je in alle kleuren en uitvoeringen.  Ik draag ze ook graag, maar niet onder mijn kleed.

Ik geef het nog niet op want ik ben niet van plan om op blote voeten naar het feest te gaan.

 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

10 gedachten over “Op jacht”

 1. Ik denk wel dat er mooie schoenen te vinden zijn, met kleine hak. Ik zou mijn gading vinden, maar ik wil geen platte, een hieltje van een 4-tal cm blijkt dan ook nog minder belastend voor de rug.Succes!

  Like

 2. Een klein hakje is wat ik zoek, maar met mijn maat 42 is het nog altijd niet evident om in België mooie én betaalbare schoenen te vinden. Ik ken twee winkels gespecialiseerd in grote maten maar ik ben niet van plan om 200+ euro uit te geven voor schoenen die ik weinig ga dragen. Ik ben een veel te sportief type voor geklede schoenen.

  Like

 3. Ik zie het voor mij… op blote voeten is wel hippy achtig natuurlijk, of mooie slippers met bloemen? ;-)Ik wens je veel succes met zoeken en vinden! Het gaat lukken!X

  Like

 4. Dat zie ik niet echt zitten. Het weerbericht geeft 12 graden en regen. Ik hoop maar dat het tegen die tijd nog heel erg omslaat.

  Like

 5. Die indruk had ik ook al, dat we allemaal op sneakers moeten gaan lopen. 'k Hoop, dat je in je missie slaagt. Succes!

  Like

 6. Dank je. Ik zou nog in Duitsland moeten geraken, daar hebben ze wel wat keuze in grote maten. In Nederland ben ik al geweest, maar niks naar mijn goesting gevonden.

  Like

 7. Hier ook een broekenmens hoewel ik bij zomerse temperaturen liever een kleedje/rok draag. En inderdaad…bijpassende schoenen. Ik heb niet bepaald de gemakkelijkste voeten en vaar wel goed bij blokhak of een sleehak. Echt comfortabel draaggevoel. Dus zeker geen naaldhakken.

  Like

 8. Dankzij het prachtige weer heb ik gewoon mijn (lichtjes geklede) sandalen aangedaan. Moest het slecht weer geweest zijn, dan had ik een probleem gehad …

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: