Domestic Goddess

Ik zag de tag een tijd geleden bij ZijBlogt. Een ‘domestic goddess’ ben ik zeker niet. Ik heb een hekel aan het huishouden, aan de ene taak al wat meer dan aan de andere. Toen ik nog werkte heb ik dikwijls gezegd: liever een hele dag aan mijn bureau dan een halve dag poetsen.

De was

Sorteren/alles bij elkaar

Ik ben nogal een sorteerder. In de bijkeuken/wasplaats staan drie bakken: een voor de gekleurde was, een voor de witte was op 70° en een voor de kookwas. De gekleurde was wordt nog extra gesorteerd voor hij in de wasmachine gaat.

Een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel

Verschillende soorten wasmiddel. Poeder voor de witte was en liquid caps voor de gekleurde was.

Een wasdag/elke dag een wasje

Ik heb geen vaste wasdag. Als er genoeg was is, dan wordt er gewassen.

Droger/aan de waslijn

Witte was en kookwas gaat altijd in de droogkast. Gekleurde was gaat meestal aan het droogrek, behalve oude spullen waarvan ik weet dat ze gerust in de droogkast kunnen.

Kleding strijken: ja/nee

Buiten badhanddoeke, washandjes en ondergoed wordt alles gestreken. Mijn man strijkt een gedeelte (die heeft meer geduld en minder valse plooien) en ik strijk een gedeelte. Dekbedovertrekken en tafelkleden gaan naar het strijkatelier.


Koken
Makkelijk/culinair

Ik hou van koken. Niet zozeer van de dagelijkse pot, maar wel van koken voor vrienden en/of familie. Dan mag het al eens iets speciaals zijn en maak ik er echt mijn werk van.

Weekboodschappen/meerdere keren per week

Ik doe iedere dag boodschappen. Dat doe ik al sinds ik getrouwd ben. Ik doe dat graag en ik heb er de tijd voor. Ik hou het ook niet bij één winkel. Groenten koop ik bv. in de groentewinkel, vlees bij de beenhouwer, brood bij de bakker. Mijn dagelijks rondje boodschappen duurt dus altijd wel even. Ik zou het heel moeilijk vinden om voor een hele of een halve week eten in te slaan … ik weet soms pas wat we gaan eten als ik al in de winkel sta.

Vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen
Voor ons twee eigenlijk wel dikwijls dezelfde dingen.Al probeer ik ook geregeld wel eens iets nieuws als vriend Jeroen iets gemaakt heeft in zijn Dagelijkse Kost wat me aanspreekt.

Eten bewaren/weggooien

Als er overschot is, bewaar ik het wel maar eigenlijk kan ik dat beter niet doen want het neemt plaats in in mijn koelkast en het wordt de helft van de tijd toch niet opgegeten.

Aan tafel eten/op de bank eten

’s Morgens eten wij in de keuken, de andere maaltijden in de living, mét stoffen tafelkleed en servetten. Wij eten nooit in de zetel. In de zetel eten associeer ik met een maaltijd wegstouwen omdat er nu eenmaal moet gegeten worden. Eten aan tafel is genieten van de maaltijd.

Stofzuiger/swiffer

Swiffer. De stofzuiger is mijn grootste vijand in huis. Ik gebruik hem dan ook vrijwel nooit. Dat laat ik aan mijn poetsvrouw over (net zoals de rest van ‘de kuis’).

Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken

Voor tussendoor gebruik ik kant-en-klare natte doekjes. De poetsvrouw houdt van zelfgemaakte sopjes.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser
Ik val in herhaling: dat doet de poetsvrouw. De buitenkant wordt gedaan door de glazenwasser.

Overig
Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
Na het opstaan leg ik het dekbed naar achteren en gaat het raam open. Nadien ga ik het raam dichtdoen en dek ik het bed op.

Met de hand afwassen/vaatwasser

Alles, behalve mijn XL-wijnglazen, gaat in de vaatwasser. Als er iets uitkomt dat niet helemaal proper is, dan gaat het de volgende beurt terug in de vaatwasser.

Opgeruimd huis/rommelig huis
Opgeruimd! Rommel in huis is chaos in mijn hoofd. Ik kan het echt niet hebben.

Wie doet het huishouden: jij/partner

We doen het met ons drieën: poetsvrouw, echtgenoot en ik.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

10 gedachten over “Domestic Goddess”

 1. Ik heb deze op meerdere blogs gezien en hij is leuk maar ik vul hem niet in .Ik heb zelf weinig met het huishouden en het moet nu eenmaal .Behalve dan de was en strijken dat doe ik wel graag .Zeker het beddengoed wil ik zeker mooi gestreken hebben en kleding natuurlijk .Leuk om jouw antwoorden te lezen Elisabeth

  Like

 2. Ik heb er ook helemaal niks mee, zoals je kan lezen. Strijken vind ik nog het minst erg. Dat zie je tenminste en heb je eer van je werk!

  Like

 3. Ik zit echt te grinniken om je stukje, Myriam. Het had zomaar van mij kunnen zijn. Ook ik vind boodschappen doen het leukst van het hele huishoudengedoe. En het koken natuurlijk. Vroeger een heel strak schema wat betreft boodschappen (1 x per week), maar sinds ik niet meer werk ook haast elke dag. Zo fijn, dat je per dag kunt bekijken waar je behoefte naar uit gaat!

  Like

 4. Ik ben een impulsief mens en hou niet van lijstjes. Zolang ik werkzaam was had ik een poetshulp die alles in het huishouden beter kon dan ik. Ik trok me alleen aan van de was en de strijk en eten maken en mijn tuin. Ik heb nog altijd een poetshulp maar die kan ik niet vergelijken met mijn allereerste die 32 jaar mijn huishouden heeft gedaan. Het zwaardere werk is voor de poetshulp en ik hou me bezig met de details :zoals lades uitruimen ,kasten in orde leggen…en dan nog als ik er zin in heb, hahaha!

  Like

 5. Dit is wel een leuke tag om eens een keer te doen als ik wat minder inspiratie heb. Of gewoon, voor later, als 'ze' m'n blog vinden over honderd jaar of zo.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: