Op bedevaart

In ons dorp bestaat de Chiro dit jaar 70 jaar en dat moet gevierd worden. Op zijn chiro’s: met een nachtspel, een dropping, reis rond de wereld, enz. … en ook de jaarlijkse voettocht naar Scherpenheuvel (die ze al jaren niet meer doen … watjes).

Ooit, in een heel ver verleden, heb ik daar ook nog een stuk van gelopen, een kilometer of veertig dacht ik. Het zou best kunnen dat ik even in de bezemwagen heb gezeten, maar ik ben wel te voet aangekomen in Scherpenheuvel.

Ik voel mij niet geroepen om dit nog eens over te doen. Mijn man – sportief als hij is – was direct enthousiast. Hij is ervan overtuigd dat hij de volle 75 km aankan. In zijn jeugd heeft hij verschillende jaren de Grote Trek (Berchem – Scherpenheuvel, 57 km) meegelopen. En als het alleen op karakter moest aankomen, dan weet ik ook zeker dat hij dat zou kunnen, maar er is ook nog zoiets als fysiek. Hij stapt heel veel, maar een tocht van 75 km is nog iets anders dan eentje van 25. En dan nog ’s nachts.

Ik hoop voor hem dat het doorgaat want ik vang ondertussen al geruchten op dat er onder de oud-chiro’s weinig animo is voor zo’n lange tocht. Oude knarren zijn het!  En de huidige chiro-leden vertonen ook niet veel enthousiasme. We zullen het zien …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

3 gedachten over “Op bedevaart”

  1. De bedevaart waar je over schrijft is mij geheel onbekend , maar als ik die afstanden lees !Ik moet wel bekennen dat ik absoluut geen wandelaar ben en haal waarschijnlijk nog geen 10 km en dan lees ik 75 km wat een tocht zal dat zijn !Gr Elisabeth

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: