De eerste keer (2)

Een tweede ‘eerste keer’ vragenronde. Deze zag ik en tijd geleden bij Leve Lieze en ik neem hem graag over. 

Wat was je eerste woord?
Geen idee. 

Wie was je eerste liefde en spreek je hem nog?
Mijn eerste liefje … is eigenlijk nooit een echt liefje geweest. Het was in het zesde leerjaar en de jongen waar ik een oogje op had, was ook de favoriet van een ander meisje uit mijn klas. Toen hebben we via via aan een van zijn klasgenoten een briefje voor hem meegegeven met onze twee namen op en de vraag op wie hij viel. Helaas hebben we nooit antwoord gehad want het briefje werd onderschept door de studiemeester op de jongensschool en de jongen in kwestie heeft het dus nooit ontvangen. En wij waren veel te verlegen om het hem gewoon te vragen.

Wat was je eerste huisdier?
We hadden vroeger thuis een poes, maar ik had daar niet zoveel mee. Later, toen we in ons eigen huis woonden en onze zoon graag een poes wou, haalden we Mop in huis en een jaar later hielden we van haar eerste en enige nestje onze kater Zino. Dat was echt ‘mijn’ kat. Helaas hebben we hem (en ook onze Mop) moeten laten inslapen. Hij is 17 geworden, zij 16.


Wat was je eerste auto?
Dat was een Mini 1100 Special, zilvergrijs met een zwart kunststoffen dak. Mijn droomwagentje dat ik na vijf jaar met heel veel pijn in het hart en met échte tranen heb moeten wegdoen omdat het te klein was om een kinderwagen in te vervoeren. 

Wie was de eerste persoon die je een berichtje stuurde vandaag?
Een vriendin met wie ik had afgesproken om te gaan lunchen. 

Wie was de eerste persoon waaraan je dacht toen je opstond?
Aan de poetsvrouw … dat ik op tijd beneden moest zijn om de deur open te doen.

Wat was je eerste vlucht met het vliegtuig en naar welk land ging je?
Die heb ik mijn eerste ‘eerste keer’ al beantwoord: op huwelijksreis naar Mallorca.

Wie was je eerste beste vriendin en hebben jullie nog contact?
Mijn eerste beste vriendin is na meer dan 50 jaar nog steeds mijn beste vriendin. We zaten samen op de lagere school en hebben ook samen in het middelbaar gezeten. Nadien scheidden onze wegen zich – overdag in ieder geval – want zij ging normaalschool doen bij de nonnen in Wijnegem en ik ging studeren aan St. Lodewijk (nu Karel de Grote). Onze vrije tijd brachten we wel vaak samen door. Sinds we allebei kinderen hebben (zij heeft er drie, ik één) is onze band nog sterker geworden. Nu zijn we allebei met pensioen en doen we vaak dingen samen. We zien elkaar minstens één keer per week. Mijn man is ook peter van een van haar kinderen.

Wie was je eerste beste vriend en hebben jullie nog contact?
Een beste vriend heb ik nooit gehad. Ik zat tot mijn 18de op een nonnenschool en jongens werden heel ver uit de buurt gehouden. 


Wat was het eerste concert waar je heen ging?
Cliff Richard, in het Sportpaleis. Ik moet toen een jaar of 17 geweest zijn.

Wat was de eerste film die je hebt gezien in de bioscoop?
De Sissi trilogie. Een keer of drie minstens. 

De eerste keer met vriendinnen naar de cinema: Woodstock.

Wat was de eerste sport die je beoefende?
Ik ben totaal niet sportief. Ik heb wat getennist, gebadmintond en gesquasht, maar nooit in clubverband. En heel veel gerolschaatst in mijn jeugd. Ook een sport, niet? 

Wat was je eerste piercing?
Die heb ik niet, en ook geen tattoos. Wel gaatjes in mijn oren sinds mijn 20ste of zo.


Wat is het eerste dat je doet als je thuis komt?
Ik ben altijd thuis, dus deze moet ik passen.

Wanneer was je eerste kus?
Op mijn vijftiende denk ik. Ik weet nog wel met wie ik gekust heb.

Deel gerust ook leuke eerste keren van jezelf, ik geniet graag mee.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “De eerste keer (2)”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: