De eerste keer

Nog eens een vragenlijstje. Ik zag hem bij Zij

Wanneer heb je voor het eerst gevlogen?
In september 1976, op huwelijksreis naar Mallorca.

Waar ging je voor het eerst naar school?
Naar de kleuterschool in ons dorp.

Waar (en wanneer) ging je voor het eerst zonder ouders op vakantie?
Als de kampen van de CM meetellen, dan was dat met de 11-jarigen, in 1965. Nadien nog met de sneeuwklassen op school toen ik 12 was. Ik heb aan beide geen goede herinneringen.
Wel een mooie vakantie zonder (mijn) ouders beleefde ik toen ik 17 was en met een vriendin en haar ouders mee op vakantie naar Italië mocht: de Dolomieten en Venetië. De eerste en enige keer dat ik gekampeerd heb.

Wat weet je nog van de allereerste keer dat je alcohol dronk / proefde?
Neen, dat herinner ik me niet meer. Ik herinner me nog wel dat ik op een nieuwjaarsdag bij mijn schoonouders samen met een schoonzus een fles Elixir d’Anvers soldaat heb gemaakt en de volgende dag enorme dorst had.

Wat is de eerste single / lp / cassettebandje / cd die je zelf kocht (of kreeg)?
Dat kan niet anders dan een Frans chanson geweest zijn: iets van Sylvie Vartan, Françoise Hardy of de onlangs overleden France Gall. Ik was een enorme fan van het Franse chanson. En dat ben ik nog als ik mijn playlist ‘Franse chansons’ op Spotify bekijk.

Wie was de eerste dode mens die je zag?
Bij mijn weten heb ik nog nooit een dode mens gezien. Ik heb wel mijn vader stervende gezien en dat vond ik al erg genoeg. Ben ook niet meer gaan kijken toen hij opgebaard was.

Weet je nog iets van de eerste keer dat je de zee zag?
Niet bewust, wel van foto’s van toen ik een jaar of vier was.We gingen ook niet zo vaak naar zee. Ik herinner mij die uitstapjes als kwam er geen einde aan de 120 (150?) kilometer die we moesten rijden.  

Waar stond het bed waarin je voor het eerst sliep nadat je je ouderlijk huis hebt verlaten?
In het appartement waar ik met mijn aanstaande echtgenoot ging wonen.

Wie was de eerste niet-Vlaming – iemand met een andere culturele achtergrond – waar je mee hebt gepraat?
Ik zou het echt niet weten. Dat moet wel ergens op een of andere vakantie zijn geweest, want in mijn dorp kom je nauwelijks mensen met een andere culturele achtergrond tegen (al is dat de laatste jaren wel aan het veranderen).

Wat was de eerste plek die je bezocht buiten Europa?
Ik denk dat het de Dominicaanse Republiek was, ergens begin jaren ’90. Maar het kan ook ergens anders geweest zijn. Ik zou er mijn fotoboeken eens op moeten nakijken.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

Eén gedachte over “De eerste keer”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: