Winter in Winterberg

Vorige week waren we voor een korte vakantie in Winterberg, Hochsauerland. We hadden gehoopt op sneeuw en hoe dichter we bij onze bestemming kwamen, hoe meer sneeuw we zagen. Maar dat er zóveel zou liggen, dat hadden we niet verwacht. Ik schat om en bij de 40 à 50 cm. Prachtig was het.

We hebben enkele mooie wandelingen gemaakt, soms op gebaande boswegen maar ook in de Tiefschnee. Dat laatste was wel lastig stappen! De laatste dag was het flink aan het dooien en mochten we het bos niet meer in. Te gevaarlijk vanwege de pakken sneeuw die van de bomen vielen.

Niet getreurd. Ons hotelletje had een kleine maar fijne wellness met sauna, stoombad, infraroodcabine en zwembad. We hebben ons daar niet verveeld!

En we zijn ook nog een halve dag naar Frankenberg geweest om de mooie vakwerkhuizen te bekijken en te lunchen in het Relais & Châteaux Hotel Die Sonne, alwaar we heerlijk gegeten hebben!

En zo zat ook deze korte vakantie er weer op. Op naar de volgende!

Meer foto’s (al dan niet onder- of overbelicht) op Flickr.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

5 gedachten over “Winter in Winterberg”

 1. Dat ziet er supermooi uit! Ik ben zelf nog nooit in Winterberg geweest, maar mijn schoonouders gingen er vroeger geregeld naartoe (en mijn man dus ook als kind), dus ik ben er eigenlijk wel nieuwsgierig naar.

  Like

 2. Winterberg op zich stelt niet zoveel voor, maar de omgeving is super mooi om te wandelen, te skiën of te langlaufen. Er heerste een echte wintersportsfeer vorige week. Heel gezellig!

  Like

 3. Wat een prachtige landschappen en die huizen ook zo sfeervol. Fijn, dat jullie zo genoten hebben.

  Like

 4. Wauw, vroeger wilde ik dat ook altijd, richting Oostenrijk, ooit waren er van die shows op tv kan ik mij nog vaag herinneren waar ik dan samen met opa en oma naar keek, arrenslee, gezang, het schaatsen, ouderwetse sierschaatsen, ik weet niet hoe dat heet, maar samen zwieren in paren… Dat, en vooral de arrenslee deed het hem, niks niet sporten, maar ritten en tochten maken in de arreslee met paarden :DX

  Like

 5. Die arrensleeën en sfeerbeelden à la Anton Pieck ga je niet meer vinden in de Alpen denk ik. Alles moet nu snel, snel gaan. Met skis of een snowboard en gaaaaan met die banaan!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: