Foto’s

Foto’s nemen doe ik tegenwoordig meestal met mijn smartphone. Ik heb hem altijd en overal bij me en een snapshot is snel genomen. Maar voor mooie foto’s gebruik ik toch liever mijn groot fototoestel. De babyfoto’s die ik de afgelopen twee weken gemaakt heb van onze kleinzoon kunnen beter, veel beter. 
Groot fototoestel dus laten opladen maar helaas gebeurde er niks. Het ding bleef zo dood als een pier. De back-up compact camera dan maar in het stopcontact gestoken. Je gelooft het niet … zo dood als een pier! Nieuwe batterijen kopen voor deze oude toestellen vonden we een beetje verloren geld. De Sony was een heel goed toestel maar er zat geen degelijke zoomlens op en die heb ik soms toch wel gemist.
Dus moest er een nieuw fototoestel komen. Geen spiegelreflex, daar wil ik echt niet nog eens mee beginnen (er ligt trouwens nog een analoge ergens in een kast in de kelder). Het is een Nikon Coolpix B700 geworden, opnieuw een hybride. Maar eentje die veel meer kan dan mijn oude Sony. Vandaar dat ik morgen op cursus ga want ik wil nu echt wel eens alle mogelijkheden degelijk onder de knie krijgen. Ik hoop dat mijn verstandelijke vermogens alle info nog aankunnen …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

10 gedachten over “Foto’s”

 1. Deed het in Andalusië wel eens bewust, van een rij oude mannetjes op een bank ofzo. Vraag me af hoe dat wettelijk is geregeld bij bv krantenfoto's van groepen (niet poserende) mensen. Hilarisch in Barcelone/La Rambla waar je moet betalen voor foto's van de levende beelden, die regelmatig achter een toerist aanhollen als ze dat niet doen 🙂

  Like

 2. In het verre buitenland maak ik ook wel eens foto's van mensen, kinderen vooral dan. Daar denk ik er gewoon niet over na. Na dat incident in Keulen zal ik het hier in onze westerse wereld toch proberen te vermijden.

  Like

 3. Je mag in de opbenbare ruimte gewoon iedereen fotograferen hoor. Wat een vervelende vrouw, die Duitse.

  Like

 4. Op publieke plaatsen mag het en anders als mensen zien dat ze een foto van je maken in een niet publieke plaats en ze kijken in de lens geven ze automatisch hun toestemming tenzij ze je dan zeggen dat het niet gewenst was moet je hem deleten. Ik heb al echt massa s mensen gefotografeerd, ooit heeft me 1 iemand teken gedaan dat het niet gewenst was en 1 keer iemand die me vies bekeek maar er niks op zei. Ik heb die laatste dan ook niet gebruikt.

  Like

 5. @ Carla: Heel verstandig van je dat je er niet op gereageerd hebt. Trouwens, het schijnt gewoon te mogen. Tine is fotografe en zal het dus wel weten.

  Like

 6. In Duitsland is het zelfs zo, dat als je een verkeersovertreding maakt en de wordt daardoor frontaal gefotografeerd. Dan krijg je de bekeuring + foto thuisgestuurd, waar de medepassagier is vervaagd, dus onherkenbaar is gemaakt. Het zou toch zo een geheime minnares kunnen zijn tòch. -))

  Like

 7. Merci! Nu nog er mee leren werken. Ik ga veeeeel moeten oefenen en ik denk dat ik nog wel drie keer de basiscursus opnieuw moet doen want dat ging gisteren veel te snel!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: