Gezondheidswandelen

Vorige vrijdag ben ik nog eens mee gaan gezondheidswandelen bij ons op de heide: in groep twintig minuten stappen op je eigen tempo, omdraaien, en weer twintig minuten terug naar de startplaats zodat de hele groep ongeveer gelijktijdig weer aankomt.
Het is niet mijn favoriete dagbesteding, d.w.z. het stappen op zich is geen probleem, maar het vroege uur (9u starten) vind ik minder. Aangezien deze oma toch fit wil blijven om in de toekomst met haar kleinzoon te ravotten, moet ik gewoon door de zure appel heen bijten en GAAN. En daar heb ik vrijdag absoluut geen spijt van gehad. Met de laaghangende mist die over de heide hing was het landschap sprookjesachtig mooi. En op de terugweg de zon in mijn lens … magisch. Deze tegenlichtfoto (genomen met mijn smartphone) is het resultaat.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

8 gedachten over “Gezondheidswandelen”

 1. Ja bewegen is gezond wordt gezegd en dat zal ook wel zo zijn. Zelf beweeg ik het liefst met mijn fiets. Maar echt mooi weer om te fietsen is het nog niet geweest. De wind is nog altijd overwegend aan de frisse kant( hier aan de kust toch) en daar kunnen mijn sinussen niet zo goed tegen. Op aanraden van mijn kinderen heb ik nu een elektrische plooifiets gekocht en nu moet ik niet meer zo hard trappen als het weer eens tegenwind is. Nu nog wachen op mooier wer en dan ben ik terug d fiets op voor een paar uurtjes.

  Like

 2. Ik fiets (elektrisch) ook liever dan stappen, maar ook hier is het eigenlijk nog geen echt fietsweer geweest. En een half uur flink doorstappen zou beter zijn dan een uur fietsen. Ik kies dus voorlopig voor de korte pijn. 😉

  Like

 3. Voor mij is het ook echt een opgave. Ik ga alleen maar als ik wakker ben, sta er niet speciaal voor op. En het moet ook een beetje deftig weer zijn. Ik ga no way wandelen als het regent of miezert.

  Like

 4. Zo vroeg in de koude gaan lopen ….een ware straf voor mij. Ik zou het liever doen bij het vallen van de avond dan zie je het langzaam donker worden en dat heeft ook zijn charme.

  Like

 5. Het vroege tijdstip is dus ook mijn probleem. Ik ga er absoluut mijn wekker niet voor zetten. Ik doe mijn wandeling dan wel overdag.

  Like

 6. Om 9 uur in de ochtend gaan wandelen.. phoe, dat zie ik mezelf nu niet direct doen. Toch niet in deze koude. Maar die mooie foto's, die je er dan aan overhoudt.. die zijn dan weer wel de moeite!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: