Wist je dat 3 …

… we vorige week een minitrip van 3 dagen hebben gedaan naar Cuenca, Albarracín en Teruel, die terecht op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan

… het daar, hoewel toeristisch, nog het échte Spanje is waar niet of nauwelijks Engels gesproken wordt, zelfs geen Valenciaans!

… de Moren en de Christenen in Spanje eeuwen geleden tijdens de Reconquista zwaar met elkaar in de clinch hebben gelegen

… dit in ieder zichzelf respecterend dorp in de regio Valencia nog ieder jaar uitgebreid herdacht wordt tijdens ‘Moros y Cristianos‘ ; bij ‘ons’ was dat van 30 juli tot 16 augustus, in Calpe van 19 tot 24 oktober

… het levensritme van de gemiddelde Spanjaard totaal anders is dan het onze: buurman durft gerust om 1u ’s nachts zijn jacuzzi nog aanzetten op zijn dakterras maar om 10u ’s morgens is buurman nog in geen velden of wegen te bekennen

… er nog steeds veel monokini ge-zon-d wordt aan de Spaanse cost, en daar schrik ik van want dat is in Frankrijk en in Portugal al lang weer ‘out’

… we vorige week langs de weg 6 kilo appelsienen kochten voor 5 euro

… mijn kapper van 30 jaar geleden in een nabij gelegen dorp een kapsalon heeft en ik daar mijn haar heb laten knippen

… we nog steeds genieten van zon, zee & strand, ritjes in de bergen en naar gezellige stadjes en we nog lang niet naar huis komen!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

5 gedachten over “Wist je dat 3 …”

  1. Heerlijk, en jouw kapper, hahahaha wat leuk! Zo weet ik nog dat mijn moeder weleens zei, toen ik als tiener schreeuwde ik wil naar Spanje! Dat ze dan zei: als je de buren tegen wilt komen, moet je daarheen gaan…. hahahahaX

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: