Weekend in eigen land

Bij een medeblogster had ik gelezen over een beeldententoonstelling in Lissewege. Haar foto’s spraken me zo aan, dat ik meteen de daad bij het woord gevoegd heb en een hotelletje in Lissewege heb geboekt. 
Zondagmorgen zijn we in alle vroegte vertrokken met de fietsen op de auto want ik had ook wat fietsroutes uitgestippeld voor de komende dagen. Het weer zag er niet zó denderend uit, maar ook niet al te slecht en de bedoeling was per dag te zien hoe lang we zouden wegblijven. Als dat geen vrijheid is!
Om half elf stonden we al in het lieflijke witte dorp en vanaf het terras van een plaatselijk cafeetje konden we al de eerste beelden bewonderen. Maar liefst 112 kunstenaars stellen hier ten toon en de kunstwerken staan echt overal: op straat, langs het vaartje, in het vaartje, in tuinen, in de kerk, … Er waren echt prachtige beelden bij. 
En niet te vergeten de ongelooflijk artistieke vogelhuisjes. Zó mooi!
Op de middag zijn we via de knooppunten richting Blankenberge gefietst waar we wat gegeten hebben en daarna via De Haan terug naar Lissewege om in te checken in het hotel. Aangename gastheer, fijne kamer met alles erop en eraan. We hebben onze keuze niet beklaagd. 
Het was trouwens de gastheer die er ons opmerkzaam op maakte dat er ook ín de kerk nog beelden stonden. Wij snel terug naar buiten want ondertussen was het al 18u. Om de toren te beklimmen waren we te laat maar de beelden hebben we nog wel uitgebreid kunnen bewonderen.

Na een heerlijke maaltijd (té lekker, té veel en té gul uitgeschonken aangepaste wijnen) hebben we meer dan een halve nacht wakker gelegen, maar zijn we toch de volgende morgen weer vol goede moed terug op de fiets gestapt voor nog een rondje knooppunten door de polder: Lissewege-Brugge-Damme-Lissewege met de nodige eet- en drinkstops onderweg. Het is zeer aangenaam fietsen op de landelijke wegen daar. Jammer dat het heel de dag bewolkt en wat frisjes was (trui uit, trui aan, … jas uit, jas aan…). Gelukkig is het op een paar spatjes na toch droog gebleven.

Op de terugweg kwamen we langs Abdij/Hostellerie Ter Doest alwaar we genoten hebben van een drankje op het terras en van nóg meer beelden, zoals een roedel teckels in het gras; het inventieve hergebruik van oude Singer naaimachines!

De beeldententoonstelling loopt nog tot 24 september en ik heb maar één advies: DOEN! Wij hebben er echt heel erg van genoten.
Al mijn foto’s staan op Flickr.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Weekend in eigen land”

 1. Wow je hebt veel gezien en gedaan die paar dagen!! Het verslag is erg mooi en veel foto's zijn zo herkenbaar voor mij. O ik wist niet dat Irenée Duriez een van zijn vrouwenbeelden tentoonstelde aan de Abdij. Ik vind zijn vrouwenbeelden allemaal zo prachtig.Ik moest even lachen toen je schreef dat je een halve nacht wakker heb gelegen. Ik kon je dat voorspellen want de maaltijden zijn in de Goedendag altijd copieus! 🙂

  Like

 2. Ja, we hebben echt wel veel kunnen doen op twee dagen. Pfff, zelfs mijn man heeft wakker gelegen van de overvloedige maaltijd. Ze zijn daar echt niet zuinig, ook niet met de aangepaste wijnen!

  Like

 3. Wij vonden het echt de moeite, vooral omdat vrijwel alles in open lucht was (ik ben niet zo van de musea). En het dorp is nog zo'n echt kneuterig polderdorp.

  Like

 4. Wat is daar heel mooie buurt om te kijken. Jullie hebben wel vermaakt. Echt gezellig.Vogelhuisje is helemaal geweldig. Kunstbeelden zijn prachtig. Heel heel erg gezellig geweest. En mooie foto's heb je gemaakt.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: