Zeeland

Wij houden van Zeeland. Zodra het weer het toelaat zijn we weg, al dan niet met de fietsen op de auto. Ook zo vorige vrijdag toen we ’s middags op de webcams zagen dat het mooi weer was in Zeeland. Zonder fietsen deze keer want ik heb nog te weinig adem om te fietsen. Manlief stelde voor om ’s avonds ergens te eten en dat is natuurlijk maar een woord. Een restaurant was snel gevonden.
Na een wandeling in het pittoreske Veere en koffie met gebak op een van de mooie terrassen met uitzicht op de jachthaven bij De Werf reden we verder naar Middelburg alwaar we nog even de stad in gingen – nog wat mooie koopjes op de kop getikt – alvorens ons te begeven naar Restaurantje Nummer 7 voor het diner (*).
En wat voor diner! Vijf gangen pure passie. Mooie producten, heerlijk bereid. Prachtig gedresseerde borden, vriendelijke bediening en aangename sfeer in dit zeer gezellige restaurantje. Het was niet de eerste keer dat we hier aten en het zal ook niet de laatste keer zijn.

Zeg nu zelf …

Amuse: 
gazpacho van komkommer, schuim van dille, tapenade van tomaat en rode ui 
Voorgerecht 1:
Tonijn: sashimi en sushi
Voorgerecht 2:
Zachte geitenkaas, kerstomaatjes, krokantje van Italiaans brood, balsamico
Tussengerecht: 
Couscous met zilte groenten, scampi, schuim van scampi
Hoofdgerecht:
Runderlende: gebakken en tartaar, diverse groenten, rode wijnjus
Dessert:
Chocoladebrownie, chocolademousse, rood fruit, sorbet van Zeeuwse kersen.

(*) Dit was een aanbieding (vijfgangen verrassingsdiner) die we geboekt hadden via de website HEERLIJK, een menu van 50 euro voor de prijs van 35 euro. Het was elke euro meer dan waard. Zelfs de volle prijs van 50 euro was niet overdreven geweest.
Met al de acties die de restaurants tegenwoordig doen (om boven water te blijven??) zou je wel gek zijn om nog ergens de volle pot te betalen!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

7 gedachten over “Zeeland”

  1. Neen, op de weg van Domburg naar Meliskerke. Ik was ff fout gereden, moest eigenlijk naar Middelburg maar niet getreurd want het was een mooie weg, met heel veel polder en oneindig veel blauwe lucht.

    Like

  2. Ja, Badhotel ken ik maar ik denk dat je het Badpaviljoen (in de duinen) bedoelt. Daar zitten wij erg graag, maar het was helaas nog niet open van de week. Is gezelliger dan de strandtenten.

    Like

  3. Een geslaagde uitstap van het begin tot het diner! Groot gelijk dat je de buitenkans meepikt.Een mooie omgeving Veere en Middelburg.Vroeger konden we via Breskens met de veerboot overzetten nu moeten we een flinke omweg doen via Terneuzen en door de tunnel . Dan doe je die uitstap niet meer zo vlug.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: