Rondje Hageland

Niet te warm, niet te koud (toen we vertrokken om 9u) … dat vroeg om nog maar eens een fietstocht, en weer eentje uit de box. Het mocht geen te lange zijn en niet te ver weg want we hadden ’s avonds een eet-afspraak. Een rondje van 44 km in het Hageland leek ons wel iets: Diest, Zichem, Scherpenheuvel, Bekkevoort, Kortenaken, Webbekom, Diest. 
Ik ben uiteraard al wel eens in Scherpenheuvel geweest (te voet, toen ik nog jong en fit was), maar verder kende ik de streek niet. ‘Licht glooiend’ stond er in de beschrijving. ‘Flink glooiend’, zeg ik! 228 hoogtemeters is niet niks als je dat niet gewend bent. Wat was ik blij met de turbostand op mijn e-bike. En nog blijer met de lange afdalingen na de inspanning. 
Het was een mooie tocht met veel afwisseling: de mooie Demervallei, de stille dorpen, weilanden met grazende koeien, akkers met graan, stukken bos, en het laatste stuk tussen de boomgaarden. En wat een mooie vergezichten overal.
Op de middag was het toch warmer dan verwacht en ik was blij dat de zon zich af en toe verstopte achter de wolken. 
Een fijne dag weer.
 
 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

8 gedachten over “Rondje Hageland”

 1. Glooiend inderdaad. En soms een serieus klimmetje. Bergaf? Te verwaarlozen, dat gaat te snel en je moet dan al aan de volgende klim beginnen.

  Like

 2. Nou ja Myriam, wat leuk, hahaha natuurlijk werd ik nieuwsgierig en moest ik even kijken 😉 Ik ben alleen in Zichem geweest en ja glooiend eromheen is het ook 😀 Prachtige foto's ook!X

  Like

 3. Ja, warmte is best een dingetje deze zomer. Gekke mensen zijn we toch: we vinden het altijd te fris, behalve nu. Ik heb het zelf ook hoor, vandaag wil ik zelfs een buitje. Veel gekker moet het niet worden.

  Like

 4. Misschien krijg je dan vandaag je zin wel Nell. Wij hebben net een buitje gehad, maar nog lang niet genoeg voor de tuin.

  Like

 5. Ja dat glooiende is er aan de kust niet ,wel is er altijd wat wind en wat ben ik blij met mijn e-bike ! Dat bespaart me dat ik hijgend thuiskom en weer plezier ondervind om langere afstanden af te leggen. Jullie fietstocht lijkt me erg mooi in een voor mijn onbekende streek./

  Like

 6. Het was een heel mooie fietstocht. De streek was mij, buiten Scherpenheuvel, ook totaal onbekend. We hopen op deze manier nog heel veel onbekende streken te ontdekken.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: