Onze tuin/terras in juni

Stokrozen. Deze staan in de tuin, mooi op een rij, om het gestapelde hout (voor de haard) een beetje te maskeren. De kleuren zijn moeilijk helder te krijgen, maar we hebben ze in verschillende kleuren. Er zijn er roze, zalmroze, paarsig roze, witte, fuchsiaroze en één lichtgele. Ik vind ze prachtig.

De hosta’s staan in potten op het terras. Vorig jaar waren ze volledig kapotgevreten door de slakken. Tot nog toe valt het mee … slechts één gaatje in een van de planten.  

Gemengd tuin/terras: heel veel oude rozen, echinacea (zonnehoedjes) in het oranje en het roze maar de roze beginnen nog maar net open te komen, platycodon (ballonplant) in het wit, het roze en het paars (de roze en de paarse laten op zich wachten) en lathyrus (reukerwtjes).
En dit zijn mijn muurbloempjes (letterlijk), kleurige portulaca. Hier ben ik heel blij mee. Telkens er een bloem uitgebloeid is, komt er een bloem in een andere kleur tevoorschijn. Heel bijzonder en hele dankbare plantjes. En tegelijkertijd is die lelijke muur wat aangekleed.

En voor de rest staan er nog wat eenjarigen op het terras, twee palmen, een vijgenboom die de geest gaat geven en een appelsienboompje waar bloempjes aan staan. Of we in november onze eigen appelsienen gaan kunnen plukken is nog maar de vraag. 😉


Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

4 gedachten over “Onze tuin/terras in juni”

 1. Die muur lijkt op de onze, klimop inbegrepen. Bij ons hangen er geen bloemen maar vogelnestjes (onbewoond).:-/

  Like

 2. Het is wingerd bij ons, geen klimop. Hij begint zelfs al lichtjes te verkleuren. Heel mooi in de herfst. Zo hebben we ook nog een mooie muur als de portulaca uitgebloeid is.

  Like

 3. O je hebt heel mooie bloemen .De stokrozen beginnen hier te bloeien en met de laatste stormwind zijn er verschillend gewoon geknakt. Dat vind ik zo spijtig. Ja dit jaar laten de slakken de hosta's ook gerust (vingers gekruist). Het is niet meer zo bloedheet en dat zie je aan de planten. Het is precies of ze kunnen weer ademen. Nu ben ik bezig om de door de zon verbrande bladeren bij veel planen uit te knippen. O wat mooi die potten aan de muur. Ik heb gene enkele muur waar ik dit zou kunnen doen.

  Like

 4. Bedankt voor de complimentjes. Ik heb nochtans geen groene vingers hoor, maar ik kan er zo van genieten dat alles groeit en bloeit.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: