Dagje sportief in en om Turnhout

Na een hele week te hebben binnen gezeten in de airco, was het vrijdag ideaal weer om nog eens een fietstocht uit de ‘fiets- en wandelbox‘ te doen. Een tocht van 50 km in de omgeving van Turnhout en Kasterlee. Aldus … fietsen op de auto en wegwezen.
Het was bewolkt en heerlijk fris toen we vertrokken. Wel heel veel wind, en na de middag werd het ook best weer heel warm. Deze keer was het een tocht met weinig afwisseling. We fietsten meestal tussen de weilanden en de maïsvelden. Heel weinig bos, heel weinig schaduw dus. En de laatste twintig kilometer geen terrasjes meer. We hebben natuurlijk zelf wel water bij, maar we zitten ook allebei wel eens graag op een gezellig terras met een lekker glas. Gelukkig vonden we dat nog daar waar onze auto geparkeerd stond en waar we ’s morgens koffie hadden gedronken.
En helemaal afsluiten deden we in de gezellige tuin van De Gulden Coppe in Hoogstraten met een lekker etentje. Een fijne dag!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

6 gedachten over “Dagje sportief in en om Turnhout”

 1. Er is gewoon te weinig bos! En momenteel zijn alle natuurgebieden bovendien nog erg gevoelig. Het is niet gemakkelijk.Eten na een wandeling? Dat doen wij thuis. Ik wil altijd eerst douchen. Eens gedoucht heb ik geen zin meer om nog te vertrekken.;-)

  Like

 2. Gevoelig, daar zeg je wat. Overal code rood (ook bij ons op de Kalmthoutse heide), maar nergens verboden toegang. Dat begrijp ik dus niet. Wij eten altijd onderweg, ofwel 's middags ofwel 's avonds (soms 's middags én 's avonds). Geen lunch of diner? Dan vertrek ik zelfs niet. Ik verwend? Neuh!!!

  Like

 3. Ik begrijp dat wel. Dat is net zoals iedereen straffen omdat er enkelingen wat uitsteken.Ik rook niet in bossen en toch zie ik peuken.We zien bandensporen van motorcrossers, wat momenteel ook gevaarlijk is. (Crossers zelf zagen we ook eens, maar dat was vóór de grote hitte).Vrijdag zagen we nog op ROB-TV dat een onverlaat in Averbode Bos en Heide geprobeerd had een vuurtje aan te maken met boeken.Wij gingen niet in het bos, gewoon omdat we met die hitte niet gingen wandelen.

  Like

 4. Ik heb aan de verantwoordelijke op het gemeentebestuur gevraagd wat dan eigenlijk het verschil is tussen code oranje en code rood. Niks dus. 'Wij rekenen op het gezond verstand van de wandelaars/fietsers' kreeg ik als antwoord. Jammer genoeg beschikt niet iedereen over gezond verstand. Neem nu die groep van de chiro die vandaag in Oostende in de problemen zijn geraakt nadat ze met 5 beaufort gingen zwemmen in een onbewaakte zone. Daar is toch leiding bij? Waar zit die mensen hun verantwoordelijkheidsgevoel?

  Like

 5. 50km in zo'n warm weer is toch behoorlijk veel. Ik heb die dag de fiets niet uitgehaald en toen we zaterdag naar Cadzand gingen was het te doen omdat…het zo heftig waaide. Maar de zon op zich voelde je gewoon branden.Er wordt overal op brandgevaar gewezen maar dat is voor velen een ver van mijn bed show, tot er iets gebeurd . Dat is met zwemmen in zee ook zo. De stroming kan zo verraderlijk zijn en wij bewoners aan zee weten dat ,maar de \” binnenlanders\” beseffen dat niet altijden denken dat die codes die ze aanbrengen maar voor de lol zijn of om de mensen te pesten!!

  Like

 6. Ja, die 50 km waren echt wel meer dan genoeg. Zelfs met de e-bike. Er was wel wind, maar hoe later op de middag hoe warmer die werd.Morgen eindelijk nog eens naar 't zeetje en zien of we daar wat kunnen fietsen. Windkracht 3 wordt er voorspeld … moet kunnen.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: