Keukenhof

Keukenhof in Lisse, Nederland … de eerste en de enige keer dat ik daar was, is meer dan 25 jaar geleden. Mijn man was er nog nooit geweest. We hadden een beetje het weer afgewacht. Het was zonnig toen we zondagmorgen thuis vertrokken en ook tijdens onze wandeling door het park hebben we geregeld de zon gezien, maar helemaal droog hebben we het niet gehouden.
Keukenhof, dat is een explosie van kleuren en een overdaad aan bloemen. Het gaat niet meer uitsluitend om tulpen zoals ik dat in mijn herinnering had. Tulpen vormen wel de hoofdmoot, maar aangezien het park open is van 23 maart tot 21 mei én er voor vroege/late bezoekers ook wat te zien moet zijn, vind je er ook allerlei bloesems, hyacinten, narcissen, lelies, amaryllis, orchideeën, azalea’s en rododendrons. Deze laatsten stonden nog niet in bloei. Allemaal verwerkt in zeer mooi verzorgde borders en displays, met hier en daar een waterpartij als extraatje. Een ware lust voor het oog.

Het was er erg druk maar dat hadden we wel verwacht. En niet gezellig om iets te eten of te drinken. Ook dat hadden we verwacht. Vandaar dat we nog even langs Katwijk-aan-Zee zijn gereden … Altijd fijn om de zee nog eens te zien en lekker op een terras te zitten.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

2 gedachten over “Keukenhof”

  1. Daar zou ik ook zo graag eens heen willen. Maar het ligt niet bepaald aan mijn voordeur. Ik heb er al aan gedacht om een dagreis te boeken met een bus. Dan moet ik me geen zorgen maken over de reisroute en het parkeren. Ondertussen ga ik eens kijken naar je foto's

    Like

  2. Ja, het is wel een eind rijden als je van 't zeetje moet komen. Over parking moet je je geen zorgen maken. Er is een enorme parking vlak bij de ingang.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: