Zadelpijn

Sinds ik mijn nieuwe e-bike heb, fiets ik veel vaker en ook veel liever dan vroeger. Het enige vervelende / pijnlijke is de zadelpijn die al na een kilometer of twintig de kop opsteekt. Na een rit van veertig kilometer, zoals twee weken geleden met ons damesgroepje, kon ik wel huilen van de pijn.
Een meefietsende dame zei me dat ze vroeger ook zo’n last had van zadelpijn. Sinds ze een goed zadel heeft, rijdt ze pijnloos kilometers en kilometers aan een stuk. Vorige zomer is ze nog met haar man naar Praag gefietst … 900+ kilometer op 7 dagen tijd.
Zo’n zadel wou ik ook! 
Dus heb ik gisteren bij de gespecialiseerde fietshandel de afstand tussen mijn zitbeenderen laten opmeten en een ergonomisch zadel van SQlab gekocht. Vandaag mag ik er maximum 10 km mee fietsen, dan twee dagen niet. Dit zo’n keer of vijf herhalen en dan langzaam de frequentie en de afstand opdrijven. 
En dan zou ik – als het goed is, en daar reken ik wel op – pijnloos moeten kunnen fietsen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

7 gedachten over “Zadelpijn”

  1. Ik kwam je bedanken voor je reacties op mijn blog. Ik heb kleinkinderen op vakantie en juist tijd om een logje te maken maar niet om overal te reageren. Wat lees ik hier? Ik heb ook zadelpijn met de nieuwe e-bike ,nochtans is het een speciaal zadel. Ik zal maar een beetje geduld hebben tot ik het zadel wat gewoon ben . Anders is die link genoteerd hoor! Ik kom nog terug verder lezen al de kleinkinderen terug naar huis zijn.

    Like

  2. Daar gaat het eigenlijk niet eens over. Ik verdraag geen spannende kleding en zo'n fietsbroek is mij veel te warm.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: